Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελινόιλ: Tι απαντά για το πρόστιμο από το ΥΠΑΝ

Διευκρινίσεις, σχετικά με το πρόστιμο που της επεβλήθη από το ΥΠΑΝ παρέχει με ανακοίνωσή της η Ελινόιλ και τονίζει ότι θα προχωρήσει στην προσβολή της απόφασης.

Ελινόιλ: Tι απαντά για το πρόστιμο από το ΥΠΑΝ
Διευκρινίσεις, σχετικά με το πρόστιμο που της επεβλήθη από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης για την μη κατάρτιση αναλυτικών κοστολογίων σε προϊόντα (λιπαντικά, ορυκτέλαια), παρέχει με ανακοίνωσή της η Ελινόιλ. 

Αναλυτικότερα, επισημαίνει ότι:  

* Το συγκεκριμένο πρόστιμο επεβλήθη στην εταιρία από εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή της σχετικής διάταξης της αγορανομικής νομοθεσίας (άρθρο 9 της Α.Δ. 14/89, όπως ισχύει), αφού η εταιρία προμηθεύεται τα λιπαντικά και ορυκτέλαια που εμπορεύεται από συγκεκριμένους εγχώριους παραγωγούς και συνεπώς δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης το οποίο αφορά εργοστάσια παραγωγής και εισαγωγικές επιχειρήσεις λιπαντικών και ορυκτελαίων.

* Η εταιρία προχώρησε σε αυξήσεις στον τιμοκατάλογο λιπαντικών τον οποίο γνωστοποίησε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, σε ύψος πολύ χαμηλότερο από τις αυξήσεις που επέβαλαν οι προμηθευτές της. Το στοιχείο αυτό επίσης είναι σε γνώση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης. 

*  Η εταιρία θα προχωρήσει στην προσβολή της απόφασης της επιβολής προστίμου ως μη νόμιμης με όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα ενώπιον του αρμοδίου Δικαστηρίου, με τη βεβαιότητα ότι θα δικαιωθεί. 

Η Ελινόιλ επίσης θέλει να εκφράσει την έκπληξή της για τη δημοσιοποίηση του γεγονότος και την έκθεση επιχειρήσεων στο καταναλωτικό κοινό προτού αυτές προλάβουν να αμυνθούν με τα μέσα που το κράτος δικαίου παρέχει, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v