Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσημη επίσκεψη Ρωσικής αποστολής στη Lavipharm

Την Τρίτη, 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας κ. Victor Khristenko και του κ. Χρήστου Φώλια στις εγκαταστάσεις της Lavipharm στην Παιανία.

Επίσημη επίσκεψη Ρωσικής αποστολής στη Lavipharm
Την Τρίτη, 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας κ. Victor Khristenko και του Υπουργού Ανάπτυξης της Ελλάδας κ. Χρήστου Φώλια στις εγκαταστάσεις της Lavipharm στην Παιανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας και με στόχο τη σύμπραξη ελληνικών και ρωσικών εταιρειών στην έρευνα και την παραγωγή φαρμάκων. Τους Υπουργούς συνόδευε Ρωσική και Ελληνική Αντιπροσωπεία των αντίστοιχων Υπουργείων.

Η Lavipharm, έχοντας διακριθεί πανευρωπαϊκά ως μία από τις ελάχιστες φαρμακοβιομηχανίες της χώρας μας που επενδύει στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης* και με προηγμένες εργοστασιακές εγκαταστάσεις, που καλύπτουν τις ανάγκες παραγωγής πολλών διεθνών φαρμακευτικών οίκων, προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Ρωσικής αποστολής.

Την επίσκεψη χαιρέτησε ο Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας, επισημαίνοντας τη δυνατότητα συνεργασιών στον τομέα της βιομηχανίας φαρμάκων και ειδικότερα στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη δημιουργία κοινών εταιρειών έρευνας αλλά και παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων.

Ο Ρώσος Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Khristenkο, με ενδιαφέρον για το εύρος των δραστηριοτήτων της Lavipharm στο χώρο του φαρμάκου, αναφέρθηκε στη στρατηγική ανάπτυξης της φαρμακευτικής βιομηχανίας της Ρωσίας ως το 2020, η οποία προβλέπει την ενεργοποίηση της διεθνούς συνεργασίας για την παρασκευή και βιομηχανική παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων αλλά και στον τομέα της βιοτεχνολογίας και της φαρμακευτικής τεχνολογίας.

Στη συνέχεια, οι Υπουργοί και οι εκπρόσωποι των δύο χωρών ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις παραγωγής και συσκευασίας φαρμάκων της Lavipharm, όπου το ενδιαφέρον στράφηκε στον τομέα παραγωγής των διαδερμικών συστημάτων χορήγησης. Η Lavipharm είναι η μόνη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο αυτόν στην Ελλάδα και μία από τις ελάχιστες στην Ευρώπη.

Η Lavipharm είναι ένας ολοκληρωμένος Όμιλος έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα, με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v