Πλαστικά Θράκης: Αύξηση 31,5% στα καθαρά κέρδη

Εντός των στόχων κινήθηκαν τα αποτελέσματα του Ομίλου της Πλαστικά Θράκης στο 9μηνο του 2008 με τα καθαρά κέρδη να σημειώνουν αύξηση 31,5%.

Πλαστικά Θράκης: Αύξηση 31,5% στα καθαρά κέρδη
Εντός των στόχων κινήθηκαν τα αποτελέσματα του Ομίλου της Πλαστικά Θράκης στο γ’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσεως.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο συνεχίστηκε η αύξηση των τιμών των α΄ υλών, ωστόσο το περιθώριο μικτού κέρδους στο εννεάμηνο του 2008 διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο πέρυσι, ως απόρροια της μετακύλησης του μεγαλύτερου τμήματος της αύξησης στην τιμή πώλησης σε αρκετές κατηγορίες προϊόντων.

Η σταδιακή ενδυνάμωση του δολαρίου ΗΠΑ έναντι του ευρώ, η οποία ξεκίνησε τον Αύγουστο της τρέχουσας χρήσεως, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πιστωτικών συναλλαγματικών διαφορών οι οποίες αντιστάθμισαν τις χρεωστικές συναλλαγματικές διαφορές του εξαμήνου.

Ειδικότερα όσον αφορά την πορεία των επιμέρους κλάδων στο γ΄ τρίμηνο του 2008:

* Ο κλάδος της άκαμπτης συσκευασίας εξακολουθεί να παρουσιάζει τους υψηλότερους ρυθμούς αύξησης με τα περιθώρια κέρδους να σταθεροποιούνται στα επιθυμητά επίπεδα. 

*  Βελτιωμένα περιθώρια κέρδους με οριακή αύξηση των πωλήσεων παρατηρείται στον κλάδο της βιομηχανικής συσκευασίας.

* Ο κλάδος των τεχνικών υφασμάτων ωφελείται από την ενδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρώ και από τη νέα επένδυση στις ΗΠΑ -εξαγορά εγκαταστάσεων παραγωγής συνθετικών υφασμάτων για εξειδικευμένες χρήσεις από την Propex- παρουσιάζοντας αύξηση πωλήσεων κατά 9,8%.

Επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση ότι για λόγους συγκρισιμότητας και προκειμένου το επενδυτικό κοινό να έχει σαφή εικόνα για την πορεία των αποτελεσμάτων, στο παρόν ενημερωτικό σημείωμα γίνεται αναφορά στα ενοποιημένα κέρδη έτσι όπως αυτά δημοσιεύθηκαν, καθώς επίσης και στα κέρδη του ομίλου όπως διαμορφώνονται, αφαιρώντας τα κέρδη από την πώληση ακινήτων ύψους 3,1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2007, τα οποία δεν επαναλαμβάνονται στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσεως.

Συνεπώς ο όρος "καθαρά" κέρδη ο οποίος χρησιμοποιείται, αντιπροσωπεύει τα κέρδη του ομίλου τα οποία προέκυψαν από τη συνήθη λειτουργική του δραστηριότητά.

Ειδικά για τα "καθαρά" κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, έχουν, αφαιρεθεί από το εννεάμηνο του 2007 τα κέρδη από την πώληση των ακινήτων ύψους 3,1 εκατ. ευρώ και έχει ληφθεί υπόψη ο αναλογούν φόρος ύψους 938 χιλ ευρώ.

Κατόπιν τούτου όσον αφορά στα βασικά μεγέθη του Ομίλου Πλαστικά Θράκης για το εννεάμηνο του 2008 σε σχέση με το εννεάμηνο του 2007 παρατηρήθηκε: 

*  Ενοπ. Κύκλος Εργασιών: €195,5 εκατ. σε σχέση με € 177,9 εκατ. πέρυσι (+9,9% ).
* Ενοπ. EBITDA: € 21,3 εκατ. σε σχέση με € 21,7 εκατ. πέρυσι (-1,7% ).
*  Ενοπ. "Καθαρό" EBITDA: € 21,3 εκατ. σε σχέση με €18,5 εκατ. πέρυσι (+14,9%). 
*  Ενοπ. ΚΠΦ: € 8,9 εκατ. σε σχέση με € 9,4 εκατ. πέρυσι ( -4,4%). 
* Ενοπ. "Καθαρά" ΚΠΦ: € 8,9 εκατ. σε σχέση με € 6,2 εκατ. πέρυσι (+43,1%).
* Ενοπ. ΚΜΦ&ΔΜ: € 6,4 εκατ. σε σχέση με € 7,1 εκατ. πέρυσι  (-8,9% ).
* Ενοπ. "Καθαρά" ΚΜΦ&ΔΜ: €6,4 εκατ. σε σχέση με € 4,9 εκατ.  πέρυσι (+31,5%).

Παρόλο που μέχρι σήμερα οι επιπτώσεις της ύφεσης δεν έχουν επηρεάσει τα αποτελέσματα του
ομίλου, ωστόσο η διοίκηση διατυπώνει την επιφύλαξή της για κάθε είδους πρόβλεψη αναφορικά με την πορεία των αποτελεσμάτων του δ' τριμήνου δεδομένου ότι δεν είναι εφικτό να προβλεφθεί η ένταση και το βάθος της κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v