Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yalco: Δημιουργία θυγατρικής στην Ουγγαρία

Στο τελικό στάδιο της δημιουργίας θυγατρικής στην Ουγγαρία βρίσκεται η Yalco Κωνσταντίνου, στην οποία θα συμμετέχει με 76% και αναμένει να της τετραπλασιάσει τον τζίρο στη αγορά της Ουγγαρίας κατά το 2004.

Yalco: Δημιουργία θυγατρικής στην Ουγγαρία
Στο τελικό στάδιο για την ίδρυση θυγατρικής εταιρίας στην Ουγγαρία βρίσκεται η εισηγμένη Yalco Κωνσταντίνου. Στη νεοϊδρυθείσα εταιρία η Yalco θα κατέχει το 76% και το υπόλοιπο 24% ο ήδη υπάρχων διανομέας της.

Σημειώνεται ότι η Yalco έχει ήδη παρουσία στην αγορά της Ουγγαρίας με ετήσιο τζίρο πέριξ των 500 χιλ. ευρώ, ενώ με τη νεοϊδρυθείσα εταιρία, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Δ. Κωνσταντίνου, ο τζίρος το 2004 εκτιμάται ότι θα τετραπλασιαστεί.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντίνου κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στόχος της εταιρίας παραμένει η εδραίωση της ηγετικής θέσης που κατέχει στην αγορά όπου δραστηριοποιείται.

Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα 10μήνου 2003 της εισηγμένης σημειώνεται πως τα κέρδη έφτασαν στα 2,3 εκατ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 53,3%, κυρίως ως αποτέλεσμα αφενός της ενίσχυσης του ποσοστού μικτού κέρδους κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες και αφετέρου λόγω της μείωσης των λειτουργικών δαπανών κατά 5%.

Το ίδιο διάστημα οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 6,5%, λόγω της ολοκλήρωσης των εκποιήσεων αργά κινουμένων αποθεμάτων της απορροφηθείσας Vellifest.

Υπενθυμίζεται πως στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης και όσον αφορά στον όμιλο, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις σημείωσαν κάμψη συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2002, σε επίπεδο αποτελεσμάτων ο όμιλος έκλεισε με κέρδη έναντι ζημιών πέρυσι.

Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις της Yalco υποχώρησαν κατά 16,3% καθώς διαμορφώθηκαν στα 34,28 εκατ. ευρώ σε σχέση με 40,94 εκατ. ευρώ του εννεαμήνου του 2002 παρουσιάζοντας παράλληλα κέρδη ύψους 2,01 εκατ. ευρώ συγκριτικά με ζημιές ύψους 727,9 χιλιάδων ευρώ πέρυσι.

Στο εξεταζόμενο διάστημα τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας του ομίλου συρρικνώθηκαν κατά 33,4% (στα 2,8 εκατ. ευρώ έναντι 4,2 εκατ. ευρώ πέρυσι), με τα έξοδα λειτουργίας διάθεσης να μειώνονται κατά 6,8% καθώς έφτασαν στα 5,99 εκατ. ευρώ έναντι 6,43 εκατ. ευρώ του εννεαμήνου του 2002.

Είναι σημαντικό πάντως πως κατά τη χρήση του 2003 και μετά τις εξυγιαντικές παρεμβάσεις της διοίκησης οι θυγατρικές Excel και Omnishop θα ανατρέψουν την αρνητική τους πορεία και θα κλείσουν τη χρήση η μεν πρώτη με μικρά κέρδη και η δεύτερη σε breakeven.

Για το 2004, η διοίκηση της εταιρίας αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά 14% όσον αφορά στην Yalco, κυρίως λόγω της ενίσχυσης των πωλήσεων των τμημάτων Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού. Από την άλλη και σχετικά με την Excel αναμένεται 30% ενίσχυση του κύκλου εργασιών λόγω επιθετικότερης τιμολογιακής πολιτικής της Haier, αλλά και λόγω περαιτέρω διείσδυσης στις αλυσίδες ηλεκτρικών καθώς και στις ξένες αγορές.

Αναφορικά με την Omnishop εκτιμάται βελτίωση 20% στις πωλήσεις, λόγω βελτίωσης των ήδη υπαρχόντων καταστημάτων, αλλά και της λειτουργίας 4-5 νέων εντός του 2004.

Τέλος και όσον αφορά στη Rota αναμένεται εντός του 2004 να λειτουργήσει σε πλήρη αξιοποίηση του δυναμικού της.

Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v