Autohellas: Aύξηση 14,2% στα κέρδη προ φόρων

Με αύξηση 14,2% στα κέρδη προ φόρων και 6,6% στο κύκλο εργασιών έκλεισε το 9μηνο της εισηγμένης Autohellas. Οσον αφορά στον όμιλο, τα κέρδη ανήλθαν σε 14,4 εκατ. ευρώ και ο τζίρος στα 76,2 εκατ. ευρώ, ενώ στην ενοποίηση έχει προστεθεί η Αutotechnica Ltd.

Autohellas: Aύξηση 14,2% στα κέρδη προ φόρων
Αύξηση 14,2% στα κέρδη προ φόρων σημείωσε η Autohellas / Hertz το πρώτο εννεάμηνο του 2003 και διαμορφώθηκαν στα 14,4 εκ. ευρώ από 12,6 εκ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, απομονώνοντας την επιρροή μοναδικών για το 2003 γεγονότων και ανόργανων αποτελεσμάτων, η αύξηση έφθασε το 13% και τα αποτελέσματα τα 12,7 εκ. ευρώ.

Ακόμη αναφέρεται, ότι η αποτελεσματικότερη διαχείριση του στόλου κατά τους χειμερινούς μήνες αλλά και η ταχύτερη ανακύκλωση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είχαν ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη αύξηση των κερδών σε σχέση με την αύξηση των πωλήσεων. Αντίστοιχα τα κέρδη προ αποσβέσεων έφθασαν τα 53,2 εκ. ευρώ

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 71,6 εκ. ευρώ έναντι 67,2 εκ. ευρώ το 2002, παρουσιάζοντας αύξηση 6,6%, ενώ τονίζεται πως αν και η αύξηση προήλθε από τον κλάδο του Fleet Management, ο κλάδος των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων είχε μικρή μείωση λόγω των συνθηκών που επικράτησαν στον τουρισμό.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι ενδεικτικό της οικονομικής ισχύς της εταιρίας είναι και η μικρή αύξηση των συνολικών υποχρεώσεων της εταιρίας παρά την αύξηση του πάγιου ενεργητικού στα 255 εκ. ευρώ από 225 εκ. ευρώ το 2002. Αντίστοιχα και το κόστος χρηματοδότησης παρέμεινε στα επίπεδα του 2002 δηλ. 2,9 εκ. ευρώ.

Τον Ιούλιο του 2003 η εταιρία προχώρησε στην εξαγορά της εταιρίας Autotechnica Ltd , - μέσω αγοράς της μητρικής της Bemal Ltd - όπως είχε αποφασιστεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση , έναντι 1 εκ. ευρώ.

Για το λόγο αυτό, στο εννεάμηνο δημοσιεύονται οι πρώτες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας Autohellas, που περιλαμβάνουν τόσο την Αutotechnica Ltd όσο και τη μητρική αυτής, τη Bemal Ltd. Βάσει των ενοποιημένων αποτελεσμάτων το σύνολο του κύκλου εργασιών έφθασε τα 76,2 εκ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων τα 14,4 εκ. ευρώ.

Η Autotechnica αποτελεί τον εθνικό franchisee της Hertz καθώς και τον αποκλειστικό εισαγωγέα των αυτοκινήτων Audi και Seat, στη Βουλγαρία.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η αξία του στόλου οχημάτων στο τέλος του πρώτου εννεαμήνου του 2003 ξεπέρασε τα 225 εκ. ευρώ, ενώ οι συνολικές επενδύσεις της εταιρίας στην επέκταση και ανανέωση του στόλου για το σύνολο του 2003 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 72 εκ. ευρώ. Το 2003 ο στόλος της Autohellas / Hertz ξεπέρασε τα 19.000 αυτοκίνητα και ήταν φυσικά ο μεγαλύτερος της ελληνικής αγοράς.

Από το Νοέμβριο του 2003 η Autohellas /Hertz ξεκίνησε και τη νέα δραστηριότητα της διαχείρισης ελαφρών φορτηγών, η οποία μακροπρόθεσμα αναμένεται να επιφέρει σημαντική ανάπτυξη στον τομέα της μακροχρόνιας εξυπηρέτησης των εταιριών.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v