Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελινόιλ: Κέρδη έναντι ζημιών στον όμιλο στο 9μηνο

Αύξηση 34,6% στον κύκλο εργασιών και κέρδη έναντι ζημιών παρουσίασαν τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου της εταιρίας Ελινόιλ, βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ).

Ελινόιλ: Κέρδη έναντι ζημιών στον όμιλο στο 9μηνο
Αύξηση 34,6% στον κύκλο εργασιών και κέρδη έναντι ζημιών παρουσίασαν τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου της εταιρίας Ελινόιλ, βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σημαντική ενίσχυση δραστηριότητας και αποτελεσμάτων καταγράφει στο εννεάμηνο του 2008 ο Όμιλος ΕΛΙΝΟΙΛ, με τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών να ανέρχεται σε ευρώ 560,5 εκατ. έναντι ευρώ 416,5 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2007, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 34,6%.

Το μικτό κέρδος του ομίλου ανήλθε σε ευρώ 36,2 εκατ. έναντι ευρώ 32,7 εκατ. το 2007, αυξημένα κατά 10,7%. Η ενίσχυση αυτή οφείλεται στην αύξηση του όγκου πωλήσεων ως αποτέλεσμα τόσο της διεύρυνσης του δικτύου πρατηρίων το οποίο αριθμεί πλέον 530 σημεία όσο και της αύξησης των βιομηχανικών πωλήσεων.

Σημαντικά ενισχυμένα κατά 48,7% εμφανίζονται τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου, τα οποία διαμορφώθηκαν στα ευρώ 7,8 εκατ. το εννεάμηνο του 2008 έναντι ευρώ 5,2 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2007. Στη διαμόρφωση του αποτελέσματος αυτού συνέβαλε η περαιτέρω αξιοποίηση των σημαντικών επενδύσεων σε υποδομές που πραγματοποιήθηκαν κατά την τελευταία τριετία καθώς και η ορθολογικότερη διαχείριση του λειτουργικού κόστους και η συγκράτηση των δαπανών.

Αντίστοιχα, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων (EBIT) σημείωσαν αύξηση κατά 89,4% και ανήλθαν σε ευρώ 4,6 εκατ. έναντι ευρώ 2,4 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2007. Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου (EBT) διαμορφώθηκαν σε ευρώ 1,6 εκατ. έναντι ευρώ 95 χιλ. το εννεάμηνο του 2007. Τέλος, αναστροφή σημείωσαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) τα οποία από ζημίες ύψους ευρώ 358,7 χιλ. το εννεάμηνο του 2007, διαμορφώθηκαν σε κέρδη ευρώ 870,7 χιλ. το εννεάμηνο του 2008.

Όπως επισημαίνεται, η ρευστότητα του ομίλου διατηρείται σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ η σημαντική ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης προήλθε από την αναδιάρθρωση πρόσφατα του βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε μακροπρόθεσμο με την έκδοση ομολογιακών δανείων.

Η διοίκηση της Εταιρείας, παρά τις δυσμενείς συνθήκες στην διεθνή αγορά και στον τομέα της ενέργειας ειδικότερα, παραμένει προσηλωμένη στο επενδυτικό πλάνο του ομίλου με στόχο την επέκταση του δικτύου της. Για το σκοπό αυτό πρόκειται σύντομα να υλοποιήσει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών με σκοπό την χρηματοδότηση επενδύσεων οργανικής ανάπτυξης και κυρίως επενδύσεων για την ανάπτυξη του δικτύου πρατηρίων της Εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v