Ευρωσύμβουλοι: Ημερίδα σε συνεργασία με ΧΘΚ & ΣΒΒΕ

Ημερίδα με θέμα ”Καινοτόμες δράσεις για την ανάπτυξη επιχειρήσεων Νέας Οικονομίας και την υποστήριξη της παραδοσιακής βιομηχανίας” διοργανώνει η Θερμοκοιτίδα Νέων Επιχειρήσεων της Ευρωσύμβουλοι, σε συνεργασία με το ΧΚΘ και το ΣΒΒΕ.

Ευρωσύμβουλοι: Ημερίδα σε συνεργασία με ΧΘΚ & ΣΒΒΕ
Ημερίδα με θέμα ”Καινοτόμες δράσεις για την ανάπτυξη επιχειρήσεων Νέας Οικονομίας και την υποστήριξη της παραδοσιακής βιομηχανίας” διοργανώνει η Θερμοκοιτίδα Νέων Επιχειρήσεων της Ευρωσύμβουλοι, σε συνεργασία με το Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Η ημερίδα -η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ- θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2003 στις 17:00, στο Μακεδονία Παλλάς, (αίθουσα Αλέξανδρος II).

Στην πρώτη ενότητα της ημερίδας θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν σε πρωτοβουλίες ενίσχυσης και ανάπτυξης επιχειρήσεων Νέας Οικονομίας, όπως είναι η ίδρυση και δημιουργία θερμοκοιτίδων και τεχνοπόλεων, η συμμετοχή των venture capitals στην χρηματοδότηση καινοτόμων επενδύσεων καθώς και νέες μορφές χρηματοδότησης όπως για παράδειγμα το ΤΑΝΕΟ.

Οι εισηγήσεις της δεύτερης ενότητας θα αφορούν σε πρωτοβουλίες για την αποτελεσματικότερη συμμετοχή της βιομηχανίας στην περιβαλλοντική διαχείριση, οι οποίες θα αναφέρονται στην αντίστοιχη εθνική στρατηγική, στη διαχείριση αερίων ρύπων τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στον θεσμό του Περιβαλλοντικού Χρηματιστηρίου ως καινοτόμου δράσης περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Συντονιστές των δύο ενοτήτων θα είναι οι κ.κ. Νίκος Κομνηνός, καθηγητής Τομέα Πολεοδομίας, Χωροταξίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης, ΑΠΘ και Χρήστος Ζερεφός, καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Τμήματος Γεωλογίας, ΕΚΠΑ.

Εισηγήσεις θα αναπτυχθούν από εκπροσώπους της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, ελληνικών Venture Capitals, του ΧΚΘ, καθώς και της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης ΑΕ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v