Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unibios: "Ανοιχτό" τώρα το ενδεχόμενο για ΜΟΔ

Το θέμα της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου μελετά, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Unibios, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το φιλόδοξο πρόγραμμα εξαγορών της, κυρίως στο εξωτερικό.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Unibios: Ανοιχτό τώρα το ενδεχόμενο για ΜΟΔ
Το θέμα της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου μελετά, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Unibios, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το φιλόδοξο πρόγραμμα εξαγορών της, κυρίως στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούλιο η γενική συνέλευση της εισηγμένης εταιρίας είχε αποφασίσει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών (έκδοση 22.942.736 νέων μετοχών, 1ν/4π, με δικαίωμα συμμετοχής των παλαιών μετόχων).

Προορισμός των κεφαλαίων αυτών είναι η εξαγορά εταιριών στο εξωτερικό. Μέσα στο καλοκαίρι, για παράδειγμα, η θυγατρική της Unibios, Culligan Hellas, απέκτησε τη Water Investments, η οποία με τη σειρά της:

Πρώτον, ίδρυσε θυγατρικές σε Σλοβακία και Τσεχία και ελέγχει τις δραστηριότητες της Culligan στον τομέα της επεξεργασίας και διαχείρισης νερού στις χώρες αυτές.

Και δεύτερον, απέκτησε τα δικαιώματα για την ίδρυση δύο εταιριών Culligan στη Βουλγαρία και στα Σκόπια.

Για τη συνέχιση του προγράμματος εξαγορών κρίθηκε απαραίτητη η άντληση κεφαλαίων και γι' αυτό αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του καλοκαιριού.

Η γνωστή ωστόσο επιδείνωση του χρηματιστηριακού κλίματος φαίνεται να έχει προκαλέσει τον προβληματισμό στη διοίκηση της εισηγμένης, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες μας, εξετάζει το ενδεχόμενο, εκτός από αύξηση κεφαλαίου, να επιδιώξει να αντλήσει κεφάλαια και μέσα από την έκδοση μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου. Κάτι τέτοιο βέβαια, εφόσον τελικά αποφασιστεί, θα απαιτήσει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Tέλος σε νέα Γ.Σ. στις 19/12/08 θα συζητηθεί το θέμα της μετατροπής των προνομιούχων μετοχών σε κοινές, καθώς η σημερινή γενική συνέλευση των κατόχων κοινών μετοχών της Unibios δεν εμφάνιζε απαραίτητη απαρτία.

Ωστόσο, στη Γ.Σ. ενέκριναν τη σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών μεταξύ της εταιρίας και του κ. προέδρου του διοικητικού της συμβουλίου και του διευθύνοντος συμβούλου αυτής, χορηγώντας ταυτόχρονα τη συναφή εξουσιοδότηση προς υπογραφή των εν λόγω συμβάσεων για λογαριασμό της εταιρίας, στον αντιπρόεδρο του διοικητικού της συμβουλίου κ. Αντώνιο Σβορώνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v