Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Optronics: Ντεμπούτο με πτώση 0,33% στο ΧΑ

Ντεμπούτο με πτώση 0,33% πραγματοποίησε στη Σοφοκλέους η μετοχή της Optronics, κλείνοντας στα 2,99 ευρώ. Η μετοχή έκανε υψηλό ημέρας στα 3,04 ευρώ.

Optronics: Ντεμπούτο με πτώση 0,33% στο ΧΑ
Ντεμπούτο με πτώση 0,33% πραγματοποίησε στη Σοφοκλέους η μετοχή της Optronics, κλείνοντας στα 2,99 ευρώ. Ο τίτλος έκανε υψηλό ημέρας στα 3,04 ευρώ, χαμηλό στα 2,97 ευρώ, ενώ ο συνολικός όγκος ανήλθε στα 12.084 τεμάχια. 

Αναλυτικότερα, η διαπραγμάτευση των μετοχών της Optronics στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών ξεκίνησε σήμερα, 9 Δεκεμβρίου 2008 με τιμή εκκίνησης 3 ευρώ ανά μετοχή.

Η Optronics αποτελεί μια από τις πλέον ανερχόμενες εταιρίες στον τομέα της δημιουργίας δικτύων οπτικών ινών, με 18 χρόνια εμπειρίας στο χώρο. Κατά την εισαγωγή της η εταιρία με ιδιωτική τοποθέτηση άντλησε κεφάλαια αξίας 1 εκ. ευρώ εκδίδοντας 335.000 μετοχές στην τιμή των 3 ευρώ.

Στην ιδιωτική τοποθέτηση έλαβαν μέρος 80 ιδιώτες επενδυτές και 1 αμοιβαίο κεφάλαιο. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας κατά την εισαγωγή ήταν 10.000.500 ευρώ και Σύμβουλος Έκδοσης ήταν η Τράπεζα Κύπρου.

Η Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει διαγράψει μια ιδιαίτερα ανοδική πορεία από την ίδρυσή της έως σήμερα - σε αντίθεση με την πορεία του Γενικού Δείκτη που καταγράφει σημαντική πτώση από την αρχή του έτους. Οι περισσότερες μετοχές των εταιρειών της ΕΝ.Α., έχουν κατορθώσει να διαπραγματεύονται με σημαντικές υπεραξίες, ενώ μόλις δύο μετοχές καταγράφουν περιορισμένες απώλειες.

Η ΕΝΑ στοχεύει να προσελκύσει νέες, δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρίες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν και να αντλήσουν κεφάλαια που θα τους επιτρέψουν να αναπτυχθούν και να εισαχθούν στις κύριες κατηγορίες του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο κύριος Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μίλησε μεταξύ άλλων για χρηματοπιστωτική κρίση που πλήττει την παγκόσμια οικονομία και συνέχισε εστιάζοντας στην Optronics λέγοντας: 'Εταιρίες σαν την Optronics είναι αυτό που είχαμε ως στόχο όταν προχωρήσαμε στη δημιουργία της Εναλλακτικής Αγοράς. Εταιρίες, δυναμικές, αναπτυσσόμενες, με έμφαση σε νέους καινοτόμους κλάδους που είναι ικανές να συμβάλουν στη βελτίωση της επιχειρηματικής ζωής του τόπου μας.'

Ο κύριος Γιώργος Παπαστεργίου, Πρόεδρος της Optronics Technologies αφού ευχαρίστησε τον κύριο Καπράλο και την Τράπεζα Κύπρου που ήταν ο Σύμβουλος Εισαγωγής, είπε: 'Η επιλογή μας να εισαχθεί η εταιρία στην ΕΝΑ δεν επηρεάστηκε από τη διεθνή συγκυρία στις κεφαλαιαγορές, αλλά βασίστηκε στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό ανάπτυξης της εταιρίας μας, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τις επερχόμενες μεγάλες τεχνολογικές και οικονομικές ευκαιρίες και να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους μας.' Επίσης, ο κος Παπαστεργίου είπε ότι η Optronics θεωρεί την εισαγωγή της στην ΕΝΑ ένα σημαντικό βήμα της περαιτέρω επιχειρηματικής ανάπτυξής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v