Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unibios: Ανάπτυξη σε τομείς επεξεργασίας νερού

Κέρδη 52.000 ευρώ από ζημιές 1,391 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τα αποτελέσματα προ φόρων της Unibios στο 9μηνο 2008. Ανάπτυξη στους τομείς της επεξεργασίας του νερού και των νέων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

Unibios: Ανάπτυξη σε τομείς επεξεργασίας νερού
Κέρδη 52.000 ευρώ από ζημιές 1,391 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τα αποτελέσματα προ φόρων της Unibios στο 9μηνο 2008. Στόχος της η εδραίωση της κερδοφορίας και η περαιτέρω διεύρυνσή της μέσα από τις νέες επενδύσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στην τελευταία εκδήλωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, η Unibios παρουσίασε την επιτυχή διαδικασία μετατροπής της Βιοσώλ σε Εταιρεία Συμμετοχών, τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου, καθώς και την στρατηγική ανάπτυξης στους τομείς της επεξεργασίας του νερού και των νέων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Αναστάσιος Τζαβέλλας παρουσίασε αναλυτικά τα βήματα υλοποίησης της μετατροπής της Βιοσώλ στην Εταιρεία Συμμετοχών Unibios μέσω δύο επιτυχών αυξήσεων κεφαλαίου, τις νέες επενδύσεις, στον πολλά υποσχόμενο τομέα επεξεργασίας νερού, με τις εξαγορές των εταιρειών Κάλλιγκαν Ελλάς και Aquatronics που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, και την στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου με προγραμματιζόμενες εξαγορές ομοειδών εταιρειών τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ορφέας Μαυρίκιος, παρουσίασε τις δραστηριότητες του Ομίλου και τις τεράστιες προοπτικές που ανοίγονται στον τομέα της επεξεργασίας του νερού, ιδιαίτερα στους τομείς των αφαλατώσεων (θαλασσινού και υφάλμυρου νερού όπου η Κάλλιγκαν Ελλάς κατέχει ηγετική θέση με ποσοστά 62% και 67% αντιστοίχως), της φίλτρανσης επιφανειακού νερού (ταχυδιυλιστήρια) και διύλισης, της ανακύκλωσης του νερού καθώς και της επεξεργασίας νερού για χρήσεις στη βιομηχανία, τα νοσοκομεία (αιμοκάθαρση) και τα ξενοδοχεία.

Η Κάλλιγκαν Ελλάς ιδρύθηκε το 1963 και συμπληρώνει 45 χρόνια επιτυχούς παρουσίας στη χώρα μας. Η Κάλλιγκαν Ελλάς έχει εξασφαλίσει την άδεια της Διεθνούς Culligan για την κατασκευή μονάδων αφαλάτωσης στην Ελλάδα η δραστηριότητα που έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο 16.000 τ.μ. της Unibios στη βιομηχανική περιοχή Βόλου. Εκπροσωπεί τη Διεθνή Culligan, μια εταιρεία με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες που πρωτοπορεί στην επεξεργασία νερού για περισσότερα από 70 χρόνια. Επίσης, η Κάλλιγκαν έχει επεκταθεί στο εξωτερικό με την απόκτηση των δραστηριοτήτων της Culligan σε Τσεχία και Σλοβακία, και την εξασφάλιση αποκλειστικών δικαιωμάτων για την ίδρυση εταιρειών Culligan σε Βουλγαρία και FYROM.

Τέλος, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του εννεαμήνου, στα οποία αντανακλάται η ουσιαστική εξυγίανση της παλαιάς Βιοσώλ και νυν Unibios, με σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών από ευρώ 6.425 σε ευρώ 11.943 χιλιάδες, κέρδη προ φόρων από ζημία ευρώ 1.391 χιλιάδες σε κέρδος ευρώ 52 χιλιάδες , EBITDA από μείον (ζημία) ευρώ 754 χιλιάδες σε κέρδος ευρώ 938 χιλιάδες.

Στόχος της Unibios είναι η εδραίωση της κερδοφορίας και η περεταίρω διεύρυνσή της μέσα από τις νέες επενδύσεις, τη βελτιστοποίηση των οργανωτικών δομών της εταιρείας και την κινητοποίηση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v