Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CPI: -Είσοδος σε νέες υπηρεσίες

Το ενδεχόμενο απορρόφησης της θυγατρικής MDI, εξετάζει η CPI, ενώ παράλληλα, έχει θέσει τις διαδικασίες για την είσοδό της στον τομέα του printer management service. Απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών.

  • του Ηλία Ντράλλου
CPI: -Είσοδος σε νέες υπηρεσίες
Το ενδεχόμενο απορρόφησης της θυγατρικής της εταιρίας MDI, εξετάζει η διοίκηση της εταιρίας CPI.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η διοίκηση της μητρικής εταιρίας στο πλαίσιο των ενεργειών περιορισμού του κόστους, εξετάζει την απορρόφηση της εν λόγω θυγατρικής, της οποίας κατέχει το 100%, ενώ παράλληλα, έχει θέσει τις διαδικασίες για την είσοδό της από τις αρχές του νέου έτους στον τομέα του printer management service.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αναμένεται να προσφέρεται από τις αρχές Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνει τη διαχείριση των εξοπλισμών (των μηχανημάτων εκτυπωτών και fax), μισθωμένα από την ίδια και για επιχειρήσεις, οι οποίες θα πληρώνουν μόνο τη σελίδα.

Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται, ότι θα ενισχυθεί σημαντικά η αξία της CPI, καθώς από τη χρήση αυτής της υπηρεσίας υπολογίζεται ότι μειώνεται κατά 30% το κόστος για κάθε πελάτη.

Να σημειωθεί, ότι η εταιρία σχεδιάζει την προώθηση νέων υπηρεσιών και προϊόντων, καθώς και την ανάπτυξη των συνεργασιών με άλλες εταιρίες στον τομέα της παροχής προϊόντων πληροφορικής και μέχρι σήμερα υλοποιεί 5,5 χιλιάδες συμβάσεις, οι οποίες σύμφωνα με τη διοίκηση διασφαλίζουν την αξία της εταιρίας.

Η εταιρία τα τελευταία δύο χρόνια επικεντρώνεται και στη μείωση των δανειακών της υποχρεώσεων, έχοντας μέχρι στιγμής αποπληρώσει το 40% του συνολικού δανεισμού της, ενώ απομένουν δανειακά κεφάλαια ύψους 4 εκατ. ευρώ. 

Εξάλλου, η  τακτική Γ.Σ. ενέκρινε την αγορά ιδίων μετοχών, με μέγιστο αριθμό το 1/10 του υπάρχοντος κεφαλαίου και με τιμή μετοχής που θα ξεκινάει από 0,10 έως 1 ευρώ, τιμή την οποία βέβαια και θα καθορίσει σε εύλογο χρονικό διάστημα το Δ.Σ. της CPI.

Επιπλέον η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ότι με απόφαση του ΔΣ της εταιρίας είναι δυνατόν μέρος ή και το σύνολο των αποκτηθεισών μετοχών, να διανεμηθούν στο προσωπικό της εταιρίας ή στο προσωπικό εταιρείας συνδεδεμένης με αυτή.

Τέλος, εγκρίθηκε η εκλογή του κ. Σ. Κουρουπίδη ως νέο Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ της εταιρίας σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Εκτελεστικού Μέλους κ. Κων/νου Χατζηαντώνη-Φωταρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v