Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm:Σε διαπραγματεύσεις για μεταφορά χρέους

Η Lavipharm διευκρινίζει ότι ο βασικός πιστωτής της θυγατρικής στις ΗΠΑ Lavipharm Corp. κατήγγειλε τη σύμβαση πίστωσης, ύψους 42,5 εκατ. δολ. Ενδιαφέρον από επενδυτή για "αγορά" του δανείου.

Lavipharm:Σε διαπραγματεύσεις για μεταφορά χρέους
Η Lavipharm, μετά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του εννεαμήνου, διευκρινίζει ότι ο βασικός πιστωτής της θυγατρικής εταιρίας στις ΗΠΑ, Lavipharm Corp. κατήγγειλε τη σύμβαση πίστωσης λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής τόκων.

Κατά συνέπεια, το σύνολο του ποσού της πίστωσης ύψους δολ. 42,5 εκατ. πλέον τόκων (δηλαδή συνολικό οφειλόμενο ποσό με στις 30/11/2008 δολ. 45,96 εκατ., ήτοι 36,11 εκατ. ευρώ με δολ./ευρώ =1,2727 την 1η/12/2008) κατέστη ληξιπρόθεσμο και απαιτητό.

Όπως αναφέρθηκε και στις σημειώσεις των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Lavipharm για την περίοδο που έληξε στις 30/9/2008, πρόσφατα εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από επενδυτή να "αγοράσει" το δάνειο από τον πιστωτή.

Στην περίπτωση που καταστεί εφικτή η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στον πιστωτή και τον επενδυτή, ο τελευταίος (ως εκδοχέας των απαιτήσεων από την πίστωση) θα χορηγήσει περίοδο χάριτος προς τη Lavipharm Corp. (με αναστολή πληρωμής κεφαλαίου και τόκων) μέχρι την κυκλοφορία του προϊόντος στην αγορά των ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνεται, ο επενδυτής επί του παρόντος διεξάγει έλεγχο (due diligence) στη Lavipharm Corp. και επίκειται η υπογραφή συμφωνίας, με βάση την οποία ο πιστωτής δεσμεύεται να μην προβεί σε μέτρα εκτέλεσης μέχρι την 21η Ιανουαρίου 2009, ώστε να ολοκληρωθεί το due diligence και οι διαπραγματεύσεις με τον πιστωτή με στόχο την επίτευξη κοινά αποδεκτής συμφωνίας. Η Lavipharm θα κρατά ενήμερο το επενδυτικό κοινό για τις εξελίξεις σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v