Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωσύμβουλοι: Οι όροι του stock option plan

Τους όρους του προγράμματος stock options γνωστοποίησε η εταιρία Ευρωσύμβουλοι, σύμφωνα με την από 2-6-2008 απόφαση της Τακτικής Γ.Σ., καθώς και με την από 17/12/2008 απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας.

Ευρωσύμβουλοι: Οι όροι του stock option plan
Τους όρους του προγράμματος stock options γνωστοποίησε η εταιρία Ευρωσύμβουλοι, σύμφωνα με την από 2-6-2008 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, καθώς και με την από 17/12/2008 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι όροι του προγράμματος έχουν ως ακολούθως:

1. Αριθμός Μετοχών: Η εταιρεία έχει προβεί στην αγορά 120.283 κοινών μετοχών σύμφωνα με την από 2.6.2008 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων με μοναδικό σκοπό την παροχή δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς στο προσωπικό της εταιρίας. Σε καμία περίπτωση αν ασκηθούν όλα τα δικαιώματα δεν θα υπερβαίνουν τον εγκεκριμένο από την Γενική Συνέλευση ανώτατο αριθμό μετοχών.

2. Δικαιούχοι: Οι δικαιούχοι των δικαιωμάτων προαιρέσεως ορίζονται στην απόφαση της από 2.6.2008 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Το δικαίωμα προαιρέσεως αγοράς των μετοχών χορηγείται στα πρόσωπα αυτά κατά τους όρους του παρόντος προγράμματος και της ισχύουσας νομοθεσίας. Για όλα τα χορηγούμενα δικαιώματα αποτελεί βασική προϋπόθεση η συνεχής απασχόληση των δικαιούχων καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος χορήγησης.

3. Αριθμός Δικαιωμάτων: Ο ακριβής αριθμός των χορηγούμενων ανά δικαιούχο, δικαιωμάτων προαίρεσης αποφασίζεται από το Δ.Σ. και ορίζεται σε ιδιωτικό συμφωνητικό έγγραφο εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης σύμφωνα με την θέση του δικαιούχου, την αποδοτικότητα του και την εν γένη παρουσία του στην εταιρία (εμπειρία, απόδοση, τεχνογνωσία, προοπτικές εξέλιξης κ.λ.π.) Για το έτος 2008, τα δικαιώματα προαίρεσης που χορηγήθηκαν στους δικαιούμενους αντιστοιχούν σε 50.500 μετοχές της εταιρίας.

4. Χρόνος Ασκησης: Τα χορηγηθέντα δικαιώματα θα πρέπει να ασκηθούν από τους ανωτέρω δικαιούχους ολικά ή τμηματικά εντός χρονικού διαστήματος τριών (3) ετών τον Δεκέμβριο κάθε έτους. Παρερχόμενης απράκτου της ανωτέρω προθεσμίας τα δικαιώματα αποσβένονται.

5. Τιμή Διάθεσης: Τιμή διάθεσης των μετοχών έχει οριστεί από την απόφαση της 2.6.2008 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων στη μέση χρηματιστηριακή τιμή του μηνός Νοεμβρίου κάθε χρόνου μειωμένη κατά 30%. Για την περίοδο άσκησης του Δεκεμβρίου 2008 η τιμή καθορίσθηκε σε 1,62 ευρώ.

6. Μεταβίβαση Δικαιωμάτων: Τα δικαιώματα Προαίρεσης αγοράς μετοχών είναι προσωπικά και δεν δύναται να μεταβιβαστούν. Σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου, τα δικαιώματα προαίρεσης αυτού δύναται να ασκηθούν από τους κληρονόμους του.

7. Τρόπος Χορήγησης: Το δικαίωμα αγοράς μετοχών ασκείται με έγγραφη ειδοποίηση του Δικαιούχου που παραδίδεται στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Η μεταβίβαση των μετοχών που αφορούν το δικαίωμα θα διεκπεραιώνεται εξωχρηματιστηριακά με τη μεταφορά των μετοχών που θα μεταβιβαστούν στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας της Εταιρείας.

Η Εταιρεία για τη μεταφορά αυτή απευθύνεται στον Χειριστή της και δίδει σχετική εντολή. Στη συνέχεια υπογράφεται ιδιωτικό συμφωνητικό εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης λόγω πώλησης μεταξύ της Εταιρείας και του Δικαιούχου, στο οποίο αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία των συμβαλλομένων, η μερίδα Σ.Α.Τ (σύστημα αΰλων τίτλων και ο λογαριασμός αξιών), αναλυτικά ο ακριβής αριθμός των μετοχών που μεταβιβάζονται, η τιμή ανά μετοχή σε ευρώ, το ποσόν που προκύπτει αν πολλαπλασιαστεί ο ακριβής αριθμός μετοχών επί την τιμή αυτής και το συνολικό ποσόν τιμήματος της μεταβίβασης σε ευρώ. Στην περίπτωση που στο ιδιωτικό συμφωνητικό περιλαμβάνεται η δήλωση του αγοραστή περί μεταφοράς των αξιών που αγοράζονται σε συγκεκριμένο χειριστή, τότε δεν χρειάζεται η Αίτηση Μεταφοράς Αξιών από τον Ειδικό Λογαριασμό.
 
Στο ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης αναφέρεται και ότι οι μετοχές που μεταβιβάζονται είναι ελεύθερες βαρών και ότι το τίμημα καταβλήθηκε στην Εταιρεία από τον Δικαιούχο τοις μετρητοίς και σύμφωνα με το παρόν πρόγραμμα καθώς επίσης και το κόστος μεταβίβασης και των δύο συμβαλλομένων, και βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής των συμβαλλομένων μερών.

8. Tροποποίηση του προγράμματος: Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας δύναται οποτεδήποτε να μεταβάλλει ή και να ανανεώνει το παρόν Πρόγραμμα. Σε περίπτωση τροποποίησης του παρόντος Προγράμματος το Διοικητικό Συμβούλιο θα ειδοποιεί άμεσα κάθε Δικαιούχο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v