Eυρωσύμβουλοι: Εκτιμήσεις για το 2003

Αυξημένος κατά 15% έναντι του 2002, αλλά μειωμένος σε σχέση με τις προβλέψεις, εκτιμά η εταιρία Eυρωσύμβουλοι ότι θα διαμορφωθεί ο κύκλος εργασιών για το 2003, ενώ για τα κέρδη εκτιμά μείωση σε σχέση με το 2002.

Eυρωσύμβουλοι: Εκτιμήσεις για το 2003
Τις εκτιμήσεις της για τη πορεία των οικονομικών μεγεθών για συνολικά το έτος 2003, ανακοίνωσε η εταιρία Ευρωσύμβουλοι.

Ειδικότερα, στα επίπεδα των 5.000.000 - 5.200.000 ευρώ αναμένεται να ανέλθει τελικά ο κύκλος εργασιών της εταιρίας Ευρωσύμβουλοι για το έτος 2003 παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 15% σε σχέση με το 2002.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών θα είναι μειωμένος σε σχέση με την πρόβλεψη της εταιρίας για 6.000.000 ευρώ, γεγονός που οφείλεται στην καθυστέρηση στις διαδικασίες ανάθεσης έργων από το Γ΄ ΚΠΣ αλλά και στην μη συμβατοποίηση εντός του 2003 ενός μεγάλου κοινοτικού έργου στην Βουλγαρία.

Τα κέρδη της εταιρίας, προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, αναμένεται να ανέλθουν σε 1.200.000 ευρώ περίπου παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με αυτά του προηγούμενου έτους.

Οι βασικότεροι λόγοι μείωσής τους είναι η μικρότερη, σε σχέση με την αναμενόμενη, απόδοση των επενδύσεων από συμμετοχές της εταιρίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καθόσον οι περισσότερες εξ’ αυτών είναι στο αρχικό τους στάδιο.

Επίσης, η μεγάλη καθυστέρηση στην συμβατοποίηση έργων που έχει σαν αποτέλεσμα, ειδικά για το δεύτερο εξάμηνο του 2003, την χαμηλή απόδοση των επενδύσεων σε προσωπικό και σε έρευνα για την δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Τέλος, η χρονική μετάθεση των προσφερόμενων υπηρεσιών στις εταιρίες που εγκαταστάθηκαν στην θερμοκοιτίδα της εταιρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προβλεπόμενο ύψος υπηρεσιών που θα προσφερθούν ανέρχεται σε 750.000 ευρώ την επόμενη διετία.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, την περίοδο αυτή η εταιρία ολοκληρώνει τον εσωτερικό ανασχεδιασμό των επιχειρησιακών της δραστηριοτήτων και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις υπηρεσίες προς τον ιδιωτικό τομέα όπου με συγκριτικό της πλεονέκτημα την ισχυρή της παρουσία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει ήδη να επιδείξει αξιόλογες επιτυχίες, ενώ σημαντική είναι και η ανάπτυξη εργασιών που συντελείται στον τομέα των διεθνών έργων στο υποκατάστημα των Βρυξελλών αλλά και στα υπόλοιπα γραφεία του εξωτερικού.

Η εταιρία εμφανίζει συνολικό ανεκτέλεστο ύψος συμβάσεων της τάξης των 5 εκατ. ευρώ για το 2004 ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει σε διαγωνισμούς ύψους 8 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v