Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προοδευτική: Αναβάλλεται η ΑΜΚ

Αναβάλλεται επ’ αόριστον η ΑΜΚ που επιδίωξε να πραγματοποιήσει η Προοδευτική, καθώς τόσο οι συνθήκες της αγοράς όσο και η αποτυχία να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής δεν επέτρεψαν την υλοποίηση των σχεδίων της διοίκησής της.

  • του Φάνη Γαβρινώτη
Προοδευτική: Αναβάλλεται η ΑΜΚ
Αναβάλλεται επ’ αόριστον η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που επιδίωξε να πραγματοποιήσει η κατασκευαστική εταιρία Προοδευτική, καθώς τόσο οι συνθήκες της αγοράς όσο και η αποτυχία να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής δεν επέτρεψαν την υλοποίηση των σχεδίων της διοίκησής της.

Στο εξής, όπως αναφέρουν στο euro2day.gr στελέχη της επιχείρησης, η Προοδευτική θα επιδιώξει να εξασφαλίσει νέο κατασκευαστικό αντικείμενο (αυτή τη στιγμή το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εισηγμένης μόλις που φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ), να εισπράξει απαιτήσεις από έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (υπολογίζει να βάλει στα ταμεία της περίπου 4 - 5 εκατ. ευρώ, έχοντας απαιτήσεις συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ) αλλά και να αποφύγει το ενδεχόμενο να καταφύγει στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την τετραπλή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που είχε αποφασίσει τον περασμένο Οκτώβριο και της οποίας η προθεσμία για υλοποίηση έληξε χθες, τελικά θα πραγματοποιηθεί μόνο ένα μικρό μέρος και ειδικότερα αυτό που αφορά στην κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων ύψους 660.000 ευρώ.

------Η ανακοίνωση της Προοδευτικής

Το Δ.Σ. Προοδευτικής, εκτιμώντας τις επώδυνες οικονομικές και χρηματιστηριακές συνθήκες της αγοράς,  και στο πλαίσιο της από τις 3/10/2008 συνέχισης της β΄ επαναληπτικής της έκτακτης γενικής συνέλευσης για την τετραπλή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ανακοινώνει ότι δεν ολοκληρώθηκαν οι 3 από τις 4 αποφάσεις της ανωτέρω γενικής συνέλευσης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και συγκεκριμένα πιστοποιεί:

1. Τη μη πραγματοποίηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσό 6.635.775 ευρώ με την καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και την έκδοση 22.119.250 νέων κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστη και τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ με αναλογία μία (1) νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε μία (1) παλαιά, λόγω της επαχθούς διεθνούς οικονομικής και χρηματιστηριακής συγκυρίας, η οποία λειτούργησε αρνητικά στη πραγματοποίησή της.

2. Τη μη πραγματοποίηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσό 30.000.000 ευρώ με την καταβολή μετρητών, με την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, υπέρ της εισόδου στην εταιρία νέων στρατηγικών επενδυτών, με έκδοση 100.000.000 νέων κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία και τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ εκάστη, λόγω του ότι κατά το προηγούμενο διάστημα δεν επήλθε καμία οριστική συμφωνία με στρατηγικούς επενδυτές.

Σε αυτό συνετέλεσε η οικονομική κρίση που είχε ως αποτέλεσμα να απορρίπτουν οι τράπεζες αιτήματα δανείων σε στρατηγικούς επενδυτές ούτως ώστε να συμμετάσχουν στην αύξηση των κεφαλαίων της εταιρίας.

3. Τη πραγματοποίηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσό 660.000 ευρώ, αντί του ποσού των 4.999.998 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της εταιρίας, με την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ των πιστωτών της εταιρίας των οποίων θα κεφαλαιοποιηθούν οι απαιτήσεις, με την έκδοση 2.200.000 νέων κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία και τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ εκάστη.

4. Τη μη πραγματοποίηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσό 4.999.998 ευρώ με καταβολή μετρητών, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, υπέρ της εισόδου στην εταιρία νέων μετόχων, με έκδοση 16.666.660 νέων κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία και τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ εκάστη, λόγω του ότι δεν έχει επέλθει καμία οριστική συμφωνία με νέους μετόχους.

Όλοι αυτοί οι λόγοι λειτούργησαν αποτρεπτικά στην ολοκλήρωση της εν λόγω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Επίσης, μετά τα ανωτέρω, το Δ.Σ. ενημερώνει ότι εξετάζεται, με τη βοήθεια ειδικών οικονομικών συμβούλων, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα επαναληφθεί το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, θέμα το οποίο κρίνεται άκρως ουσιώδες, σημαντικό και απαραίτητο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v