Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unibios: Με οριακά κέρδη το 2008

Η επιστροφή σε οριακό προ φόρων αποτέλεσμα κατά την προηγούμενη χρήση είναι το αποτέλεσμα της κίνησης αναδιάρθρωσης της Unibios (πρώην ΒΙΟΣΩΛ), μετά τις ζημίες ύψους 1,4 εκατ. ευρώ το 2007.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Unibios: Με οριακά κέρδη το 2008
Η επιστροφή σε οριακό προ φόρων αποτέλεσμα κατά την προηγούμενη χρήση είναι το αποτέλεσμα της κίνησης αναδιάρθρωσης της Unibios (πρώην ΒΙΟΣΩΛ), μετά τις ζημίες ύψους 1,4 εκατ. ευρώ το 2007.

Κινητήριοι μοχλοί για την επιστροφή σε θετικό αποτέλεσμα ήταν η απορρόφηση κερδοφόρων θυγατρικών (Κάλλιγκαν Ελλάς κ.ά.) αλλά και οι προσπάθειες αναπροσανατολισμού της προϋπάρχουσας δραστηριότητας της εισηγμένης (ΒΙΟΣΩΛ).

Για τη φετινή χρονιά, αν και αναμένεται ο αρνητικός αντίκτυπος από τη γενικότερη οικονομική κρίση, κύκλοι προσκείμενοι στη Unibios εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για περαιτέρω βελτίωση επιδόσεων, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε στο μέτωπο των τραπεζών ούτε σε αυτό των επισφαλών απαιτήσεων.

Η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης ανεβλήθη λόγω έλλειψης της ελάχιστης εκ του νόμου απαιτούμενης απαρτίας κι έτσι τα προτεινόμενα ζητήματα αναμένεται να περάσουν στην πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση.

Μεταξύ των θεμάτων της γενικής συνέλευσης συμπεριλαμβάνονταν το reverse split της μετοχής (μείωση του αριθμού των μετοχών στο 1/5) προκειμένου να μειωθεί το υπόλοιπο συσσωρευμένων ζημιών, η ανάκληση προηγούμενης απόφασης για αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v