Νέες προηγμένες μέθοδοι διαγνωστικής στο Ιατρικό

Οι νοσηλευτικές μονάδες του Ομίλου του Ιατρικού Αθηνών διαθέτουν βιοιατρικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, καθότι επενδύει σε τεχνολογία αιχμής με σκοπό την παροχή προς τους ασθενείς των τελειότερων μεθόδων.

Νέες προηγμένες μέθοδοι διαγνωστικής στο Ιατρικό
Οι νοσηλευτικές μονάδες του Ομίλου του Ιατρικού Αθηνών  διαθέτουν βιοιατρικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, καθότι επενδύει σε τεχνολογία αιχμής με σκοπό την παροχή προς τους ασθενείς των τελειότερων και πλέον αξιόπιστων μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διαθέτει και λειτουργεί οκτώ υπερσύγχρονες νοσηλευτικές μονάδες, οι οποίες προσφέρουν ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης υψηλής ποιότητας και είναι οι εξής : Ιατρικό Αθηνών και Παιδιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, Ιατρικό Π. Φαλήρου, Ιατρικό Ψυχικού, Ιατρικό Περιστερίου, Ιατρικό Δάφνης και Iasis Πειραιά.

Τα Τμήματα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, εξωτερικά ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια είναι εξοπλισμένα με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, ιδιαίτερα στον τομέα της ιατρικής απεικονιστικής διάγνωσης, με τους πλέον σύγχρονους αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους οι οποίοι διασφαλίζουν διαγνωστική ακρίβεια και αξιοπιστία.

PET/CT: εντοπίζει τις νεοπλασίες πριν ακόμη ολοκληρώσουν τον σχηματισμό τους

Επαναστατική τεχνική για την έγκαιρη ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων εφαρμόζουν τα εργαστήρια Πυρηνικής Ιατρικής (ραδιοϊσοτόπων) του Ιατρικού Αθηνών, εξοπλισμένα με την πιο σύγχρονη Τομογραφική Camera PET/CT.

Η PET/CT διαθέτει προηγμένης τεχνολογίας υπερευαίσθητους ανιχνευτές, που επιτρέπουν την καλύτερη στατιστική ανάλυση των λαμβανόμενων πληροφοριών, την υψηλή διακριτική ικανότητα, καθώς και την ευκρίνεια των εικόνων.

Η Τομογραφική Camera PET/CT χρησιμοποιείται κυρίως στη διερεύνηση ογκολογικών, καρδιακών και εγκεφαλικών παθήσεων. Ειδικότερα στις ογκολογικές παθήσεις, με τη χρήση της D – γλυκόζης επισημασμένης με το Ραδιοϊσότοπο 18 – F, αποτελεί την πλέον ευαίσθητη και αξιόπιστη εξέταση για διάγνωση, σταδιοποίηση, επανασταδιοποίηση και αξιολόγηση της ανταπόκρισης της νόσου στη θεραπεία.

Οι πληροφορίες της PET/CT είναι μεγάλης σημασίας για την λήψη αποφάσεων εάν πρέπει να πραγματοποιηθεί και πότε ή και να αποφευχθεί μία μη ενδεδειγμένη επέμβαση, καθώς επίσης εάν πρέπει να συνεχισθεί μία φαρμακευτική αγωγή ή να τροποποιηθεί.

Η 18 – F DG PET/CT ανιχνεύει πρώιμα τις μεταβολικές διαταραχές των ιστών που πάσχουν. Με την παράλληλη καταγραφή των δεδομένων της ΡΕΤ και Αξονικής Τομογραφίας, επιτυγχάνεται η ακριβής εντόπιση των βλαβών πολύ πριν αυτές εκδηλωθούν.

Αναίμακτη Αξονική Στεφανιογραφία: μία διαγνωστική μέθοδος με πολλά πλεονεκτήματα

Η Αναίμακτη Αξονική Στεφανιογραφία είναι μία μη επεμβατική μέθοδος χαμηλού σχετικά κόστους, που επιτρέπει την αξιολόγηση της εικόνας των στεφανιαίων αρτηριών, γρήγορα χωρίς να απαιτείται νοσηλεία. Έχει αποδειχτεί ότι έχει σημαντική αξιοπιστία στη διάγνωση και τον αποκλεισμό της Στεφανιαίας Νόσου, καθώς και μεγάλη προγνωστική αξία, τόσο στην εμφάνιση καρδιακού επεισοδίου όσο και στη βαρύτητα αυτού και επομένως στην επιβίωση του ασθενούς.

Ο Πολυτομικός Αξονικός Τομογράφος του Ιατρικού Αθηνών είναι εφοδιασμένος με ειδικά καρδιολογικά προγράμματα τα οποία παρέχουν υψηλή ικανότητα στη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων. Αποκλείουν αξιόπιστα την ύπαρξη σημαντικών στενώσεων των στεφανιαίων αρτηριών σε ποσοστό μεγαλύτερο του 95%.

Τεχνολογία Αιχμής στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης σηματοδοτεί μία νέα εποχή στη διάγνωση

Ο Αξονικός Τομογράφος 128 τομών SOMATOM ο οποίος λειτουργεί στο Ιατρικό Διαβαλκανικό σηματοδοτεί μία νέα εποχή στη διάγνωση παθήσεων της καρδιάς, των αγγείων, του εγκεφάλου, του ήπατος του γαστρεντερικού συστήματος καθώς και του μυοσκελετικού.

Ο Αξονικός SOMATOM παρέχει ολοκληρωμένη διάγνωση στις εξής κατηγορίες: 

* Αγγεία – Αναίμακτες Αγγειογραφίες 
* Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (Αγγειογραφίες ενδοεγκεφαλικών αγγείων, μελέτη ενδοεγγεφαλικών ανευρυσμάτων, άμεση ανάδειξη ισχαιμίας του εγκεφάλου 
* Πνεύμονες (άμεση διάγνωση πνευμονικής εμβολής, σύστημα βιοψίας όγκων του πνεύμονας) 
* Ανάδειξη μικρού μεγέθους όγκων σε διάφορα όργανα (ήπαρ, πάγκρεας, νεφροί) 
* Έλεγχος του εντέρου χωρίς κολονοσκόπηση

Ειδικότερα, ο υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος SOMATOM είναι ιδανικός για αναίμακτη στεφανιογραφία, πνευμονική εμβολή, διερεύνηση έντονου πόνου στο στήθος, διερεύνηση συγγενών καρδιοπαθειών, διερεύνηση βαλβιδοπαθειών, μελέτη ασθενών με έμφραγμα μυοκαρδίου, μελέτη ασθενών με ενδοαγγειακά stents.

Από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών ο κύριος Α. Γερονικολάου, Γενικός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας αναφέρει ότι “αναγνωρίζοντας την σημασία των συστημάτων διασφάλισης ποιότητας των υπηρεσιών του, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έχει εγκαθιδρύσει ένα Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας με στόχο την πιστοποίηση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών σύμφωνα με το πρότυπο ISO.” Πιστοποίηση κατά ISO έχουν λάβει, το Ιατρικό Αθηνών για όλα τα κλινικά εργαστήρια, τις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και τα εξωτερικά ιατρεία του, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης και το Ιατρικό Ψυχικού, για τις μονάδες εντατικής θεραπείας τους, καθώς και η υπηρεσία EMS (Emergency Medical Services). Είναι τα μόνα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα που έχουν επιτύχει αυτό το ποιοτικό ορόσημο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v