Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unibios: Απόφαση για ομολογιακό έως 14 εκ. ευρώ

Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ποσού μέχρι 14 εκατ. ευρώ αποφάσισε σήμερα η Γ.Σ.της Unibios προκειμένου να χρηματοδοτήσει την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου επενδύοντας στην αγορά της επεξεργασία του νερού.

Unibios: Απόφαση για ομολογιακό έως 14 εκ. ευρώ
Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ποσού μέχρι 14 εκατ. ευρώ αποφάσισε σήμερα η α' επαναληπτική έκτακτη Γ.Σ.της Unibios προκειμένου να χρηματοδοτήσει την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου επενδύοντας στην αγορά της επεξεργασία του νερού.

Η εταιρία συνεχίζει την υλοποίηση του συγκεκριμένου επενδυτικού προγράμματος γιατί πιστεύει ότι παρά τις γενικότερες αντίξοες οικονομικές συνθήκες, ο κλάδος της επεξεργασίας του νερού παραμένει ελκυστικός λόγω των σημαντικών προοπτικών ανάπτυξης που παρουσιάζει.

Το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο θα είναι πενταετούς διάρκειας, θα μπορεί να μετατρέπεται μετά την παρέλευση των πρώτων 12 μηνών, και το εύρος της τιμής μετατροπής ορίστηκε από την Γενική Συνέλευση από 0,50 έως 1,20 ευρώ.

Το επιτόκιο, η ακριβής τιμή μετατροπής, οι λοιποί όροι και οι απαραίτητες διαδικασίες θα καθοριστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο πριν από την έκδοση με βάση τις συνθήκες που θα επικρατούν στην αγορά κατά το συγκεκριμένο χρόνο.

Το παραπάνω ομόλογο εκδίδεται με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετοχών και η εταιρία θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η εταιρία προκειμένου να επιτύχει ευρεία διασπορά του ομολογιακού δανείου προτίθεται να το εκδώσει σε τίτλους μικρής αξίας ώστε να είναι εύκολα διαπραγματεύσιμο μετά την εισαγωγή του, αποτελώντας έτσι ένα νέο ελκυστικό επενδυτικό προϊόν .

Κατά την εν λόγω Έκτακτη Γενική Συνέλευση ελήφθησαν συγκεκριμένα οι κάτωθι αποφάσεις :

1. Η μη ανάκληση της από 11-07-2008 αποφάσεως της Α Επαναληπτικής Γενικής Συνελεύσεως περί αυξήσεως του Μετοχικού Κεφαλαίου και συνακόλουθα η μη τροποποίηση του οικείου άρθρου του Καταστατικού, αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα.

2. Ωσαύτως απεφασίσθη η μη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής με αντίστοιχη μείωση του αριθμού των μετοχών της εταιρίας, (Reverse Split) καθώς και η μη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με διαγραφή ζημιών και αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

3. Κατόπιν των ανωτέρω δεν παρέστη ανάγκη και επομένως δεν έλαβε χώρα τόσο η τροποποίηση του οικείου περί μετοχών και μετοχικού κεφαλαίου άρθρου του Καταστατικού της εταιρίας όσο και η προσαρμογή προγενεστέρων αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της εταιρίας περί θεσπίσεως προγράμματος δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών (Stock Option).

4. Περαιτέρω απεφασίσθη η έγκριση συμβάσεων που σύνηψε η εταιρία, καθώς και η έγκριση αντικαταστάσεων παραιτηθέντων μελών του Δ.Σ της εταιρίας, ήτοι των κ.κ Valente & Γώγου από τους κ.κ Coccania & Θεοδωρόπουλο. 

5. Τέλος απεφασίσθη η έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου με δικαίωμα προτιμήσεως υπέρ των παλαιών μετόχων, μέχρι του ποσού των 14.000.000 ευρώ, διάρκειας πέντε (5) ετών, με δυνατότητα μερικής καλύψεως κατ άρθρο 13Α Ν.2190/1920, με δικαίωμα προτιμήσεως υπέρ των παλαιών μετόχων δυνάμενο να ασκηθεί εντός ενός (1) μηνός από της εκδόσεως αυτού, με δυνατότητα μετατροπής μετά την πάροδο ενός (1) έτους από της εκδόσεώς του και με τιμή μετατροπής κυμαινόμενη από 0,50 ευρώ έως 1,20 ευρώ.

Ο καθορισμός της ακριβούς τελικής τιμής μετατροπής, καθώς και του επιτοκίου του εν λόγω δανείου και των λοιπών διαδικασιών που αφορούν το μετατρέψιμο αυτό ομολογιακό δάνειο, θα λάβουν χώρα από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, στα πλαίσια των όσων η κειμένη Νομοθεσία ορίζει, ως η εν λόγω Γενική Συνέλευση το εξουσιοδότησε.







ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v