Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριακίδης: Παρουσίαση στην ΕΘΕ

Tα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το 2003, καθώς και τις εξελίξεις στη θυγατρική εταιρία F.H.L. Mermeren Kombinat η οποία εισήχθη πρόσφατα στην ΕΑΓΑΚ, παρουσίασε σήμερα η Κυριακίδης Μάρμαρα στην ΕΘΕ. Εκτιμήσεις για 2004.

Κυριακίδης: Παρουσίαση στην ΕΘΕ
Tα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το 2003, καθώς και τις εξελίξεις στη θυγατρική εταιρία F.H.L. Mermeren Kombinat η οποία εισήχθη πρόσφατα στην ΕΑΓΑΚ, παρουσίασε σήμερα η Κυριακίδης Μάρμαρα στην ΕΘΕ.

Την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Ηλίας Κυριακίδης, συνοδευόμενος από τον οικονομικό διευθυντή κ. Ελευθέριο Κονδύλη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της F.H.L. Mermeren Kombinat κ. Srgjan Krstic.

Παρουσιάζοντας τα πεπραγμένα της χρήσης του 2003, ο κ. Κυριακίδης ανέφερε ότι οι πωλήσεις του Ομίλου θα ανέλθουν στα 36,7 εκατ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα με την περυσινή χρήση. Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου την ίδια χρήση σε επίπεδο κερδών προ φόρων μετά δικαιωμάτων παρουσίασαν πτώση κατά 6% λόγω μείωσης του μικτού περιθωρίου στο 42% και ενίσχυσης του λειτουργικού κόστους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι εκπρόσωποι της εταιρίας εστιάστηκαν στην προσεχή εισαγωγή της F.H.L. Mermeren Kombinat στην ΕΑΓΑΚ (ήδη εισηγμένη στο χρηματιστήριο της FYROM). Η εν λόγω εισαγωγή θα σηματοδοτήσει την έναρξη λειτουργίας της ΕΑΓΑΚ. Οι απαραίτητες διαδικασίες για την εισαγωγή της εταιρείας έχουν φτάσει σε τελικό στάδιο και εκτιμάται ότι αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Επίσης, η διοίκηση αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εξελίξεις με τη θυγατρική της στην Κίνα. Η Κίνα κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά μαρμάρου και εμφανίζει αλματώδεις ρυθμούς ανάπτυξης.



Οπως τονίστηκε στην παρουσίαση, ο όμιλος ισχυροποιεί την εκεί παρουσία του, αφού δραστηριοποιείται στην εμπορία προϊόντων μαρμάρου μέσα από δύο εκθεσιακούς χώρους στο Πεκίνο και στη Σανγκάη, καθώς και στην παραγωγή μέσα από εργοστάσιο το οποίο εδρεύει επίσης στη Σανγκάη.

Από την προσπάθεια του ομίλου να εμπλουτίσει την γκάμα των προϊόντων του εισήλθε στην αγορά των κονιαμάτων. Τα προϊόντα αυτά έχουν σημαντική προστιθέμενη αξία, αφού ως πρώτη ύλη χρησιμοποιούν χαμηλής ποιότητας ποσότητες μαρμάρων, οι οποίες δεν μπορούν να διατεθούν στην αγορά. Οι πωλήσεις της συγκεκριμένης μονάδας αναμένεται να φτάσουν το 2004 στα 7,7 εκατ. ευρώ περίπου.

Η πρόβλεψη της διοίκησης της FHL για τις πωλήσεις του 2004 ανέρχεται σε 40-42 εκατ. ευρώ και για τα προ φόρων κέρδη σε 9 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η διοίκηση τόνισε ότι τα πρώτα θετικά σημάδια από την αναδιάρθρωση του υφιστάμενου δανεισμού αναμένεται να είναι εμφανή από τη χρήση του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v