Νέο εκπαιδευτικό έργο από την Ευρωσύμβουλοι

Εργο, που αφορά στη στήριξη και εκπαίδευση οργανισμών, από τις υπο-ένταξη χώρες, στην υποβολή ερευνητικών προτάσεων στο 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, ανέλαβε η Ευρωσύμβουλοι. Το έργο είναι ύψους 1.018.000 ευρώ. ευρώ.

Νέο εκπαιδευτικό έργο από την Ευρωσύμβουλοι
Το τρίτο κατά σειρά έργο στήριξης υπο-ένταξη χωρών για υποβολή προτάσεων στο 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, ανέλαβε η Ευρωσύμβουλοι.

Πρόκειται για έργο ύψους 1.018.000 ευρώ, που ηγείται από την Ευρωσύμβουλοι και επιδοτείται κατά 100% από τη Γ.Δ. Κοινωνίας της Πληροφορίας και το 6ο Κοινοτικό Πρόγραμμα Πλαίσιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, το έργο ”IST-MENTOR+”, αφορά στην προώθηση των προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα και τεχνολογία στην ΚτΠ, και τη στήριξη και εκπαίδευση οργανισμών, από τις υπο-ένταξη χώρες, στην υποβολή ερευνητικών προτάσεων στο 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο.

Στο έργο, εκτός από την Ευρωσύμβουλοι, συμμετέχουν εταίροι από την Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Ισραήλ, και τα Εθνικά Σημεία Επαφής για το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο (National Contact Points) της Εσθονία, Λετονία Λιθουανία, Μάλτα, Πολωνία και Τουρκία, ενώ στις 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το kick-off meeting στα γραφεία της Ευρωσύμβουλοι AE, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι παραπάνω εταίροι.

Ουσιαστικά, το ”IST-MENTOR+”, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, συμπληρώνει τα δύο προηγούμενα έργα της Ευρωσύμβουλοι με το ίδιο αντικείμενο (IST MENTOR και TRISTAN EAST) και συνολικό προϋπολογισμό 3.400.000 ευρώ και εδραιώνει τον ηγετικό ρόλο της Ευρωσύμβουλοι για την εκπαίδευση και υποβολή ερευνητικών προτάσεων στο 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο.

Με αυτόν τον τρόπο, η Ευρωσύμβουλοι επεκτείνει το δίκτυο συνεργατών της στην έρευνα και ανάπτυξη που πλέον ανέρχεται σε 32 χώρες της Ευρώπης και πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Τέλος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πως η Ευρωσύμβουλοι επεκτείνει τη δραστηριότητα της εκπαίδευσης προενταξιακών φορέων και σε άλλες προτεραιότητες του 6ου Κοινοτικού Προγράμματος Πλαισίου όπως στο πρόγραμμα ”Life sciences, genomics and biotechnology for health” όπου πρότασή της ύψους 1.000.000 ευρώ πρόσφατα αξιολογήθηκε και αναμένεται να εγκριθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v