Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To πιλοτικό δίκτυο FTTH παρουσίασε η Optronics

To πιλοτικό δίκτυο Fiber-To-The-Home (FTTH) παρουσίασε η Optronics στην ημερίδα του Συνδέσμου των Ευρωπαίων Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών (FITCE), που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

To πιλοτικό δίκτυο FTTH παρουσίασε η Optronics
To πιλοτικό δίκτυο Fiber-To-The-Home (FTTH) παρουσίασε η Optronics στην ημερίδα του Συνδέσμου των Ευρωπαίων Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών (FITCE), που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η εταιρία στα πλαίσια του πιλοτικού δικτύου εγκατέστησε και ήδη λειτουργεί στην Καρδίτσα, το πρώτο δίκτυο της Ελλάδας με κατευθείαν σύνδεση οπτικών ινών σε σπίτια. Κατα τη διάρκεια της ημερίδας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Ηλίας Κουκουβίνος, εξήγησε τους βασικούς παράγοντες που επιρεάζουν τη σχεδίαση και την υλοποίηση δικτύων FTTH αλλα και τις τεχνολογικές προοπτικές που ανοίγονται απο την ανάπτυξη και χρήση τέτοιου είδους υποδομών.

Το συγκεκριμένο δίκτυο επιτρέπει συνδέσεις υψηλής ταχύτητας επικοινωνίας 1 Gbps σε κάθε σπίτι. Μελετήθηκε, σχεδιάστηκε, και κατασκευάστηκε εξ' ολοκλήρου απο τους μηχανικούς και τους τεχνικούς της εταιρίας οι οποίοι απέκτησαν την απαιτούμενη πείρα για τέτοιες εγκαταστάσεις καθώς εφήρμοσαν πολλαπλές διαφορετικές τεχνολογικές λύσεις για το παθητικό τμήμα των υποδομών.

Αξίζει να σημειωθεί οτι τέτοιου είδους δίκτυα υψηλών ταχυτήτων με κατευθείαν πρόσβαση των καλωδίων οπτικών ινών σε σπίτια δεν έχουν ξαναγίνει και η εμπειρία αυτή θεωρείται μοναδική στην Ελλάδα αλλα ακόμα και για πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν ανήκουν εξ'ολοκλήρου στη σειρά OPTRONICS FTTx και περιλαμβάνουν τόσο τα παθητικά στοιχεία, όπως σωληνώσεις-καλώδια-κατανεμητές-πρίζες όσο και τα ενεργά στοιχεία, switches-converters για την μετατροπή του σήματος απο την οπτική ίνα στο χάλκινο καλώδιο ώστε να επιτρέπει τη σύνδεση με τους υπολογιστές των χρηστών. Η επικοινωνία βασίζεται απο άκρο σε άκρο στα οπτοηλεκτρονικά στοιχεία, OPTRONICS SFPs, τα οποία διαθέτει η εταιρία για ταχύτητες 1Gbps.

Υπενθυμίζεται, ότι η Optronics έχει εισαχθεί στην ΕΝ.Α του Χ.Α. απο τον Δεκέμβριο 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v