Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προοδευτική: Διαγραφή απαιτήσεων 8 εκατ. ευρώ

Σε διαγραφή απαιτήσεων  8 εκατ. ευρώ αποφάσισε το ΔΣ της εταιρείας Προοδευτική κατόπιν απαιτήσεως των Ορκωτών Ελεγκτών. Παράλληλα ανακοίνωσε ζημιές μετά φόρων ύψους 12.768.000 ευρώ.

Προοδευτική: Διαγραφή απαιτήσεων 8 εκατ. ευρώ
Σε διαγραφή απαιτήσεων ύψους 8 εκατ. ευρώ αποφάσισε το ΔΣ της εταιρείας Προοδευτική κατόπιν απαιτήσεως των Ορκωτών Ελεγκτών. Παράλληλα ανακοίνωσε ζημιές  μετά φόρων ύψους 12.768.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2008 η Προοδευτική εμφανίζει ζημιές προ φόρων 11.281.000 ευρώ και μετά φόρων 12.768.000 ευρώ.
 
Αναλυτικότερα, κατόπιν απαιτήσεων των Ορκωτών Ελεγκτών  Λογιστών για διαγραφή παλαιών και πιθανώς μη εισπρακτέων απαιτήσεων, το Δ.Σ. της εταιρείας αποφάσισε την διαγραφή απαιτήσεων 8 εκατ. ευρώ με επιβάρυνση των αποτελεσμάτων της κλειόμενης χρήσεως.
 
Κατόπιν αυτού η ανάλυση των ζημιών πρό φόρων είναι η εξής:

*8,0 εκατ. ευρώ διαγραφές απαιτήσεων,

* 1,3 εκατ. ευρώ ζημιές κοινοπραξιών που συμμετέχει η εταιρεία από περατωθέντα έργα,

*0,8 εκατ. ευρώ ζημιά υποκαταστήματος Ρουμανίας από πρόβλεψη ενδεχόμενης χρηματοοικονομικής επιβάρυνσης από πιστωτές στη Ρουμανία,

*1,181 εκατ. ευρώ ζημία εκ της δραστηριότητας της εταιρείας για τη χρήση 2008 στην οποία συμπεριλαμβάνονται συνολικές αποσβέσεις ύψους 741 χιλ. ευρώ,

*11,281 εκατ. ευρώ συνολική ζημιά προ φόρων κατά την 31.12.2008.
 
Κατόπιν των ανωτέρω, η ζημιά από τη λειτουργία της εταιρείας, ύψους 1,181 εκατ. ευρώ στη χρήση 2008, πέραν των αποσβέσεων, είναι 440 χιλ. ευρώ περίπου σε συνολικό κύκλο εργασιών 6,486 εκατ. ευρώ.

Το Δ.Σ. της εταιρείας παρ' ότι αποφάσισε τη διαγραφή απαιτήσεων 8 εκατ. ευρώ ευελπιστεί ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών θα εισπραχθεί.

Παρ' ότι οι όροι συνεργασίας με το Τραπεζικό Σύστημα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ, η Διοίκηση της εταιρείας εντείνει τις προσπάθειές της για περαιτέρω ενίσχυση της ταμειακής της ρευστότητας ώστε το συντομότερο δυνατόν να καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της.

Επίσης, η Διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για ανάληψη υπεργολαβιών αυτοχρηματοδοτούμενων έργων και εντείνει τις προσπάθειές της για είσπραξη απαιτήσεων από διάφορα έργα που διεκδικεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v