Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχώρησε από τη Mermeren η Κυριακίδης

Η Mermeren ανακοινώνει ότι η Κυριακίδης έχει μεταβιβάσει στην εταιρία Stone Works Holdings Cooperatief U.A. στις 9/4/2009 το συνολικό ποσοστό 88,4% των μετοχών που κατείχε στην εταιρία, έναντι 23 εκ. ευρώ. Γ.Σ. στις 24/4.

Αποχώρησε από τη Mermeren η Κυριακίδης
Η Mermeren ανακοινώνει ότι η Κυριακίδης έχει μεταβιβάσει στην εταιρία Stone Works Holdings Cooperatief  U.A. (συνιδιοκτησίας κεφαλαίων της NBGI Private Equity και της Ethemba Capital )στις 9/4/2009 το συνολικό ποσοστό 88,4% των μετοχών που κατείχε στην εταιρία.

Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 23 εκατ. ευρώ εκ των οποίων ευρώ 19 εκατ. καταβλήθηκαν άμεσα και τα υπόλοιπα 4 εκατ. θα καταβληθούν εντός της επόμενης τριετίας.

Σημειώνεται ότι με τη συναλλαγή ο συνολικός δανεισμός και οι λοιπές υποχρεώσεις μειώνονται στο επίπεδο της εταιρίας κατά 19 εκατ. περίπου και σε επίπεδο ομίλου κατά 32 εκατ. περίπου (σε σχέση με τα στοιχεία της 31ης/12/2008).

Συγχρόνως, η εταιρία προέβη σε συμφωνία για την αποκλειστική διανομή και εμπορία των μαρμάρων SIVEC της MERMEREN διεθνώς.

Η συνεργασία αυτή εκτιμάται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση στοχευόμενων πωλήσεων ύψους 20 εκατ. περίπου ετησίως κατά μέσο όρο για τα επόμενα έτη, με συνολικό όφελος (μικτό εμπορικό κέρδος και αμοιβή επίτευξης συμφωνημένων στόχων πωλήσεων) περίπου 7 εκατ. ευρώ ετησίως αντίστοιχα.

Ήδη μέσα στο πλαίσιο αυτής υπογράφηκε με την κινεζική εταιρία BESΤ CHEER συμβόλαιο για την προμήθειά της σε μάρμαρα SIVEC ύψους περίπου 11 εκατ. ευρώ ετησίως και η εκτέλεση της πρώτης παραγγελίας ύψους 3 εκατ. ετοιμάζεται ήδη. H BEST CHEER είναι η μεγαλύτερη καθετοποιημένη εταιρία της Ασίας στον χώρο του μαρμάρου, με ετήσιο κύκλο εργασιών περί τα 200 εκατ. δολάρια Αμερικής.

Όπως επισημαίνεται από την εταιρία, πιστεύει και αναμένει από τη συνεργασία με τους νέους ιδιοκτήτες και στρατηγικούς συνεργάτες ότι θα προκύψουν και άλλες συνέργιες στο άμεσο μέλλον. Η υλοποίηση της παραπάνω συμφωνίας μέσα σε αυτό το πολύ δύσκολο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον καταδεικνύει το γεγονός ότι η εταιρία μας διέθετε και διαθέτει σημαντικές αξίες στο χαρτοφυλάκιό της και σημαντικά στρατηγικά πλεονεκτήματα.

Η διοίκηση της εταιρίας πιστεύει ότι στις δύσκολες αυτές εποχές που διέρχεται το παγκόσμιο εμπόριο οι συνεργασίες με ισχυρούς και αξιόπιστους ομίλους (θεσμικούς επενδυτές και στρατηγικούς συνεργάτες) αποτελούν την πιο πρόσφορη και ασφαλή επιλογή για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον χώρο του μαρμάρου.

Πάνω σε αυτή τη βάση θα συνεχίσουμε την πορεία μας έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα, την κερδοφορία και την ανάπτυξή της.

---Γενική συνέλευση

Η εταιρία ενημερώνει ότι στις 24/4/2009 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της στο Prilep, FYROM, έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα ορισμός νέου διοικητικού συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v