Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος Μαρτίου η Δημόσια Εγγραφή της FHL Mermeren

Την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των Ελληνικών Πιστοποιητικών (ΕΛ.ΠΙΣ.) της FHL Mermeren Kombinat, θυγατρικής του ομίλου FHL Κυριακίδη, στην τέταρτη αγορά του Χ.Α., την ΕΑΓΑΚ.

Τέλος Μαρτίου η Δημόσια Εγγραφή της FHL Mermeren
της Αθηνάς Καλαιτζόγλου

Την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των Ελληνικών Πιστοποιητικών (ΕΛ.ΠΙΣ.) της FHL Mermeren Kombinat AD-Prilep, θυγατρικής του ομίλου FHL Κυριακίδη, στην τέταρτη αγορά του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, την ΕΑΓΑΚ.

Συνολικά θα εκδοθούν 468.700 ΕΛ.ΠΙΣ, που αναλογούν σε αντίστοιχο αριθμό παριστώμενων μετοχών, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ. Από αυτά τα 446.380 ΕΛ.ΠΙΣ. θα διατεθούν στο ευρύ επενδυτικό κοινό με δημόσια εγγραφή και τα υπόλοιπα 22.320 με ιδιωτική τοποθέτηση.

Η μέθοδος που θα ακολουθηθεί είναι αυτή του Book Building. Οι ανάδοχες τράπεζες έχουν δεσμευθεί από σήμερα να υποβάλουν τις προτάσεις τους για το προκαταρκτικό εύρος τιμών, ώστε να οριστικοποιηθεί στη συνέχεια, μετά τον καθορισμό των σχετικών ημερομηνιών της δημόσιας εγγραφής την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε παρουσίαση της εταιρίας χθες ενώπιον θεσμικών επενδυτών και των αναδόχων, που πραγματοποιήθηκε στο ΧΑ, αναφέρθηκε ότι ποσό 2,70 εκατ. ευρώ από τα κεφάλαια που προσδοκάται να αντληθούν από την ΕΑΓΑΚ θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας από την τράπεζα των Σκοπίων Stopanska Bank, με το οποίο καλύφθηκε ένα μέρος του επενδυτικού προγράμματος της για την περίοδο 2000-2002.

Επίσης, 300.000 ευρώ προορίζονται για την κάλυψη της δαπάνης αγοράς μηχανολογικού εξοπλισμού του λατομείου της εταιρίας, που έχει ήδη ολοκληρωθεί στα τέλη του 2003.

Στους άμεσους στόχους της εταιρίας συγκαταλέγονται, η συνεχής βελτίωση των παραγόμενων προιόντων, η περαιτέρω διείσδυση σε νέες αγορές και η μεγιστοποίηση της απόδοσης των επενδεδυμένων κεφαλαίων.

Κατά το 2003 η Mermeren Kombinat έκλεισε με πωλήσεις 11,190 εκατ. ευρώ έναντι 10,036 εκατ. ευρώ του 2002 (+11,5%), με κέρδη προ φόρων 3,801 εκατ. ευρώ έναντι 3,316 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσεως (+14,6%).

Για το 2004 η διοίκηση της εταιρίας προσβλέπει σε πωλήσεις ύψους 13,080 εκατ. ευρώ, με κέρδη προ φόρων 4,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v