Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Autohellas: Στόχος η διατήρηση περιθωρίου κέρδους

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 27/4 η παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Autohellas ATEE για το 2008. Πρωταρχικός στόχος της εταιρίας είναι η διατήρηση του περιθωρίου κέρδους και η διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης.

Autohellas: Στόχος η διατήρηση περιθωρίου κέρδους
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 27/4 η παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Autohellas ATEE για τη χρήση του 2008.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο κος Δημήτρης Μαγγιώρος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής, η κα Λίζα Πελεκάνου, διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών και ο κος Αλέξης Καραμαλής υπεύθυνος επενδυτικών σχέσεων.

Κατά την παρουσίαση συζητήθηκαν τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2008, όπου η Autohellas παρουσίασε αύξηση τόσο του εταιρικού όσο και του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 12,2% με τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων να διαμορφώνονται στα 80,7εκ Ευρώ από 75,1εκ Ευρώ το 2007, αυξημένα κατά 7,5%. Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν στα 13,5 εκ. Ευρώ για το 2008. Σε επίπεδο εταιρίας η Autohellas εμφάνισε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 7,3% στα 124,1 εκ Ευρώ με τα κέρδη προ φόρων να είναι στα 12,6εκ Ευρώ.

Επιπλέον, κατά την παρουσίαση συζητήθηκαν οι ιδιαίτερες συνθήκες της χρονιάς που διανύουμε που αναμένεται να επηρεάσουν τόσο τον τουρισμό και άρα τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις όσο και να περιορίσουν την αυξητική πορεία που τα τελευταία χρόνια εμφάνιζε η αγορά των μακροχρόνιων ενοικιάσεων (fleet management).

Πρωταρχικός στόχος της Autohellas είναι η διατήρηση του περιθωρίου κέρδους της και η διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης της μέσα από αυστηρή επιλογή πελατών και την εκμετάλλευση των ευκαιριών που μπορεί να παρουσιαστούν στον τομέα του Rent a- Car μέσα στο έντονα δυναμικό περιβάλλον της συγκεκριμένης αγοράς.

Κατά την παρουσίαση συζητήθηκε και η πορεία των θυγατρικών της εταιρίας στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Βουλγαρία όπου η Autotechnica LTD εμφάνισε 10.6εκ Ευρώ κύκλο εργασιών από 7.3 εκ το 2007, με κέρδη προ φόρων στα 1.0εκ Ευρώ από 0.6εκ το 2007.

Αντίστοιχα η Demstar Rentals 2005 LTD στην Κύπρο παρουσίασε αύξηση κερδών προ φόρων στα 461χιλ.Ευρώ από 392χιλ Ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών της θυγατρικής στην Ρουμανία Autotechnica fleet services SRL, στην πρώτη δωδεκάμηνη χρήση της, ανήλθε στα 3,6εκ Ευρώ με ζημιές 543 χιλ. Ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v