Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορρές: "Τριγωνικό" big deal με Sephora

Επέκταση της υφιστάμενης συμφωνίας της με τη Sephora για την τοποθέτηση προϊόντων στο δίκτυο καταστημάτων που διατηρεί στις ΗΠΑ ο πολυεθνικός κολοσσός, συζητά η Κορρές. Ο ρόλος της Milgauss και η ΑΜΚ. Τι απαντά η εταιρία.

  • του Χρήστου Κίτσιου
Κορρές: Τριγωνικό big deal με Sephora
Την επέκταση της υφιστάμενης συμφωνίας της με τη Sephora για την τοποθέτηση προϊόντων της σε όλο το δίκτυο καταστημάτων που διατηρεί στις ΗΠΑ ο πολυεθνικός κολοσσός συζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Κορρές.

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών είναι σε προχωρημένο στάδιο και αφορούν σε συγκεκριμένα φυσικά προϊόντα της ελληνικής εταιρίας τα οποία θα μπουν στα ράφια των καταστημάτων Sephora στις ΗΠΑ.

Ρόλο-κλειδί για την υλοποίηση της συμφωνίας θα παίξει η νεότευκτη εταιρία Milgauss Limited με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου. Σε αυτήν την επιχείρηση η Κορρές κατέχει μόλις το 16,7% του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ το υπόλοιπο ελέγχεται από εταιρία ιδιωτική  επιχειρηματικού κεφαλαίου. Η συγκεκριμένη ανήκει σε γνωστό  Έλληνα επιχειρηματία και συστήθηκε πριν από έναν χρόνο περίπου με έδρα το Λουξεμβούργο.

Η Milgauss Ltd. θα αγοράζει από την Κορρές τα προϊόντα και θα τα μεταπωλεί στη Sephora. Για τον λόγο αυτό η κυπριακή εταιρία προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 6 εκατ. ευρώ με την Κορρές να καλύπτει το ποσοστό που της αναλογεί (1 εκατ. ευρώ).

Το ποσό των 6 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης από τη Milgauss Ltd. παρότι και η συμφωνία με τη Sephora, εφόσον δεν υπάρξει αιφνίδια ανατροπή, αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα και με άμεση μάλιστα έναρξη της πιλοτικής της περιόδου.

Μέσω της Milgauss και της συνεργασίας με την ιδιωτική εταιρία επιχειρηματικού κεφαλαίου, η Κορρές λύνει το πρόβλημα του υψηλού κεφαλαίου κίνησης που επιβάλλει η γοργή ανάπτυξη των εργασιών της.

Όπως πρόσφατα έγραψε το Euro2day, η Κορρές προχωρά σε αναδιάρθρωση δανεισμού με την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 30 εκατ. ευρώ επταετούς διάρκειας. Με τον τρόπο αυτό θα μειώσει τον υψηλό βραχυπρόθεσμο δανεισμό της, ο οποίος ανέρχεται πλέον στα 45 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ολοκληρώνει τη μονάδα εκχύλισης βοτάνων στα Οινόφυτα και εκτιμάται ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει έτοιμο προϊόν. Βρίσκεται δε κοντά σε συνεργασία με 30 τοπικούς παραγωγούς βοτάνων για να αξιοποιήσει φυτά της ελληνικής χλωρίδας.

Η επέκταση των προϊόντων της στην αγορά των ΗΠΑ θα χρηματοδοτηθεί ουσιαστικά από ένα venture capital το οποίο εξασφαλίζει την υπεραξία της κατοχής του 83,3% της Milgauss και σε δεύτερο χρόνο, δυνατότητα εξόδου μέσω της συγχώνευσης της Milgauss με την Κορρές. 

---Τι απαντά η Κορρές

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα η εταιρεία "ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Α.Ε." διευκρινίζει τα παρακάτω:

Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί από την ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. στο επενδυτικό κοινό δυνάμει της από 15.04.2009 ανακοίνωσής της, η ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. προέβη στην από κοινού, με ιδιωτική εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου, ίδρυση της εταιρείας "MILGAUSS LTD", που εδρεύει στην Κύπρο, στην οποία η ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. κατέχει 16,7% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. και βάσει σχετικής συμφωνίας, η "MILGAUSS LTD" θα προβεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με αναλογική συμμετοχή των μετόχων, ύψους 6 εκατ. Ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει επενδυτικές της δραστηριότητες.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων αυτών εξετάζονται διάφορες προοπτικές συνεργασίας από τη διοίκηση της "MILGAUSS LTD", χωρίς ωστόσο η διοίκηση να έχει καταλήξει μέχρι στιγμής σε καμία συμφωνία που θα μπορούσε να ανακοινωθεί στο επενδυτικό κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. συνεργάζεται για την προώθηση των προϊόντων της, μέσω του τοπικού της διανομέα, με την SEPHORA, η οποία διαθέτει τα προϊόντα της ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. σε περισσότερα από 180 καταστήματα του δικτύου της στις Η.Π.Α.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v