Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνική πρωτιά στην Ε.Ε. από τον Δρομέα

Την 06/05/09 υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΔΡΟΜΕΑΣ για την προμήθεια επίπλων γραφείου όλων των υπηρεσιών της, ύψους 31 εκατ. ευρώ και διάρκειας 2 ετών με δυνατότητα παράτασης 1+1 έτος.

Ελληνική πρωτιά στην Ε.Ε. από τον Δρομέα
Την Τετάρτη 06/05/09 υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εταιρίας ΔΡΟΜΕΑΣ για την προμήθεια επίπλων γραφείου (γραφεία εργασίας, διευθυντικά γραφεία, αρχειοθήκες, συρταριέρες, καθίσματα, βοηθητικά έπιπλα, κτλ.) όλων των υπηρεσιών της, ύψους 31 εκατ. ευρώ και διάρκειας 2 (δύο) ετών με δυνατότητα παράτασης 1+1 έτος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα επόμενα δύο ή τέσσερα χρόνια όλες οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προμηθεύονται αποκλειστικά και μόνο από το ΔΡΟΜΕΑ τα έπιπλά τους. Πρόκειται για έπιπλα που ανταποκρίνονται πλήρως στις προδιαγραφές της Ε.Ε. τα οποία παράγονται εξολοκλήρου από το ΔΡΟΜΕΑ στις εγκαταστάσεις του στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών. 

Όλα τα έπιπλα διατίθενται από τον ΔΡΟΜΕΑ και στην ελληνική αγορά.

Οπως επισημαίνεται, ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις αρχές του 2007 και ολοκληρώθηκε σε τρία βασικά στάδια:

1. Εκδήλωση ενδιαφέροντος και προεπιλογή από την Ε.Ε. των εταιριών που πληρούσαν τις προϋποθέσεις (πρώτο στάδιο)
 
2. Υποβολή προσφορών από τις εταιρίες που προεπιλέχθηκαν (δεύτερο στάδιο)

3. Κατάθεση δειγμάτων προς αξιολόγηση (τρίτο στάδιο)

Στο δεύτερο στάδιο επιλέχθηκαν να καταθέσουν προσφορές 23 εταιρίες από Αμερική και Ευρώπη. Από αυτές κλήθηκαν να καταθέσουν τελικώς δείγματα 6 διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρίες, ανάμεσά τους και ο ΔΡΟΜΕΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, τα κριτήρια αξιολόγησης αφορούσαν: 

* Εργονομική και λειτουργική αρτιότητα 
* Αντοχή και ποιοτική στάθμη 
* Αισθητική 
* Πιστοποίηση των προσφερόμενων ειδών σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις νόρμες της Ε.Ε. 
* Πιστοποίηση όλων των πρώτων υλών ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον 
* Πιστοποίηση των διαδικασιών παραγωγής, εναρμονισμένων στην προστασία του περιβάλλοντος

Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά, ελληνική εταιρία κερδίζει τις εντυπώσεις σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές και αμερικάνικες εταιρίες κολοσσούς του κλάδου και επιλέγεται ως η πλέον αξιόπιστη, ποιοτική και ανταγωνιστική εταιρία στα έπιπλα γραφείου. Είμαστε περήφανοι γιατί με αυτή μας την επιτυχία σηκώσαμε ψηλά και την ελληνική σημαία. Στο εξής θα γνωρίζει όλος ο κόσμος ότι και η Ελλάδα παράγει ποιοτικά και ανταγωνιστικά έπιπλα.

Σημειώνεται, ότι αυτή η επιτυχία του ΔΡΟΜΕΑ είναι μια περαιτέρω πιστοποίηση και αναγνώριση των ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων που παράγει, αλλά και η συνέχιση των μεγάλων έργων που υλοποίησε στη μακρόχρονη διαδρομή του.
 
Αποτελεί: 
* κορυφαία αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλει από την ίδρυση του εδώ και τριάντα χρόνια για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, τεχνολογιών και μονάδων παραγωγής, καθώς επίσης, 
* δικαίωση των στρατηγικών επιλογών για καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας σε όλο το φάσμα της μεταποίησης με εξοπλισμούς υψηλής τεχνολογίας.

Πρόκειται τέλος για την επιβεβαίωση των διακρίσεων που του απονεμήθηκαν, όπως το πρώτο βραβείο Επιχειρηματικής Αρίστευσης από το Υπουργείο Ανάπτυξης στην κατηγορία των μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων για το έτος 2007, το Βραβείο Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πλήθος άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v