Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm Corp: Συμφωνία για επένδυση 18,5 εκ. $

Yπογράφηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου η οριστική σύμβαση μεταξύ της Lavipharm Corp., θυγατρικής εταιρίας της Lavipharm Α.Ε. στην Αμερική, και του βασικού πιστωτή της, σε συνέχεια μνημονίου συμφωνίας.

Lavipharm Corp: Συμφωνία για επένδυση 18,5 εκ. $
Yπογράφηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου η οριστική σύμβαση μεταξύ της Lavipharm Corp., θυγατρικής εταιρίας της Lavipharm Α.Ε. στην Αμερική και του βασικού πιστωτή της, σε συνέχεια του μνημονίου συμφωνίας, που είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία αφορά στην αναδιάρθρωση και διευθέτηση του υφιστάμενου δανεισμού της Lavipharm Corp., συνολικού ποσού 48,04 εκατ. δολ.

Ειδικότερα και με βάση τους όρους της σύμβασης με τον πιστωτή οριστικοποιήθηκε η διαγραφή οφειλής ύψους 16,04 εκατ. δολ., ενώ η Lavipharm Corp. έχει ήδη προχωρήσει στην καταβολή ποσού 2 εκατ. δολ. και προβλέπεται να καταβάλει επιπλέον 4,5 εκατ. δολ. μέχρι την 31η Μαρτίου 2010.

Όσον αφορά στην αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού, αυτή ρυθμίστηκε σε 10 έντοκες εξαμηνίες δόσεις, με έναρξη καταβολής τους 18 μήνες από την ημερομηνία της εμπορικής διάθεσης του διαδερμικού συστήματος φαιντανύλης της Lavipharm στην αγορά των ΗΠΑ. Η συμφωνία προβλέπει επίσης 12 μήνες χάριτος όπου δεν θα χρεώνονται τόκοι.

Παράλληλα, με τη διευθέτηση των ανωτέρω υποχρεώσεων με τον βασικό πιστωτή της, η Lavipharm προέβη σε υπογραφή σύμβασης με επενδυτή, με την οποία -όπως έχει ήδη αναφερθεί σε σχετικές ανακοινώσεις- εξασφαλίζει την επαρκή χρηματοδότησή της για την κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της μέχρι την κυκλοφορία του προϊόντος στην αμερικανική αγορά.

Η επένδυση πραγματοποιείται με μορφή μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, η αποπληρωμή του οποίου θα ξεκινήσει 5 έτη μετά την έναρξη των πωλήσεων του προϊόντος στις ΗΠΑ. Το συνολικό ποσό επένδυσης στη Lavipharm Corp. θα ανέλθει στο ποσό των 18,5 εκατ. δολ., με ελάχιστη ετήσια απόδοση 15%.

Αναφερόμενος στις δύο συμφωνίες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lavipharm κ. Θανάσης Λαβίδας τόνισε: "Η Lavipharm, με πίστη, επιμονή και αποφασιστικότητα, σε ένα δύσκολο επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον, ξεπέρασε τα εμπόδια που αποτελούσαν τροχοπέδη και επιβράδυναν τη μεγαλύτερη ανάπτυξή της στην Αμερική προχωρώντας στην υλοποίηση των στόχων της".

Η Lavipharm είναι ένας ολοκληρωμένος όμιλος ανάπτυξης, παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα, με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v