Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Άλμα 47,5% στα καθαρά κέρδη Q1

Στα 2,53 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 47,5% διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Centric στο α' τρίμηνο, ενώ η εταιρία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει ΑΜΚ μέχρι 30 εκ. και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Centric: Άλμα 47,5% στα καθαρά κέρδη Q1
Στα 2,53 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 47,5% διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Centric στο α' τρίμηνο, ενώ η εταιρία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών μέχρι ευρώ 30 εκατομμύρια και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρείας.

Ειδικότερα, η Centric ανακοινώνει σημαντική αύξηση των μεγεθών της, για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο. Η δυναμική ανάπτυξη των εταιρειών του Ομίλου, SEE Sports Ltd (100%) και ECN Ltd (51%), που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διαδικτυακής ψυχαγωγίας, συνέβαλαν στην αύξηση του Ενοποιημένου Κύκλου Εργασιών κατά 48,0%, για το πρώτο τρίμηνο του 2009 που ανήλθε σε 205,40 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 138,80 εκατομμυρίων την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Αντίστοιχα, τα Μικτά Κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 5,62 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2009, έναντι 3,84 εκατομμυρίων το πρώτο τρίμηνο του 2008 σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 46,5%. Το περιθώριο Μικτού Κέρδους διατηρήθηκε σταθερό στο 2,7% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, μέγεθος που υπερβαίνει τον μέσο όρο του κλάδου.

Ανάλογα εντυπωσιακή ήταν και η πορεία των υπολοίπων μεγεθών κερδοφορίας του Ομίλου. Αναλυτικά, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου αυξήθηκαν σημαντικά κατά 55,6% και διαμορφώθηκαν στα 3,86 εκατομμύρια ευρώ έναντι 2,48 εκατομμυρίων ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2008 ενώ τα Ενοποιημένα Κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) για το πρώτο τρίμηνο του 2009 ανήλθαν σε 3,77 εκατομμύρια ευρώ έναντι 2,41 εκατομμυρίων ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι αυξημένα κατά 56,2%.

Επιπλέον, τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) του Ομίλου σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση κατά 76,1% για το πρώτο τρίμηνο του 2009 και διαμορφώθηκαν στα 3,45 εκατομμύρια ευρώ έναντι ευρώ 1,96 εκατομμυρίων ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2008, γεγονός που οφείλεται και στη σημαντική μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους, λόγω αφενός της μείωσης του επιτοκίου δανεισμού και αφετέρου της συνεχιζόμενης μετατροπής του Ομολογιακού Δανείου που έχει συνάψει η εταιρεία και το οποίο αποτελεί το συνολικό κατ’ουσίαν δανεισμό του ομίλου.

Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΕΑΤΑΜ) του Ομίλου ανήλθαν σε 2,53 εκατομμύρια ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2009 έναντι 1,71 εκατομμυρίων ευρώ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 47,5%.

Αξιοσημείωτη είναι και η συνεχής ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης του Ομίλου με τα ίδια κεφάλαια να ενισχύονται το πρώτο τρίμηνο του 2009 κατά 18% περίπου, τα οποία διαμορφώθηκαν στα ευρώ 17,6 εκατ. έναντι ευρώ 14,9 εκατ. την 31/12/2008, γεγονός που αποδίδεται στην αυξημένη κερδοφορία. Επιπλέον, η κερδοφόρα λειτουργία του Ομίλου καθώς και οι θετικές ταμειακές ροές οδήγησαν σε αύξηση κατά 70,84% των διαθεσίμων του Ομίλου και στις 31/3/2009 διαμορφώθηκαν σε ευρώ 4,10 εκατ. έναντι ευρώ 2,40 εκατ. στις 31/12/2008.

Η σταθερά αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου δικαιώνει έμπρακτα τις στρατηγικές επιλογές της Διοίκησης για τη διείσδυση στον χώρο της διαδικτυακής ψυχαγωγίας. Οι θυγατρικές εταιρείες του ομίλου που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό αποτελούν στρατηγικό εταίρο της Sportingbet PLC (SBT.L) που είναι ηγέτιδα δύναμη στον τομέα αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους στόχους της εταιρείας εντάσσεται η ανάπτυξη των προϊόντων και υπηρεσιών της SEE SPORTS LIMITED και της ECN LTD σε νέες, γλώσσες Βαλκανικών χωρών και χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία έχει πρόσφατα επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στις γλώσσες της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Ρουμανίας, ενώ σταδιακά αναμένεται να ενταχθούν και άλλες. Η αρχική ανταπόκριση των νέων αυτών αγορών επιβεβαιώνει την εκτίμηση της Διοίκησης ότι μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό πρόσθετο παράγοντα ανάπτυξης.

Με στόχο την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού για την επέκταση των προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα διαδικτυακής ψυχαγωγίας, η Διοίκηση του Ομίλου CENTRIC σχεδιάζει να προτείνει στην επικείμενη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών μέχρι ευρώ 30 εκατομμύρια και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρείας.

Τα αντληθέντα κεφάλαια πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά, ή τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο, εταιριών που εν γένει συνεργούν στην παραγωγή, ή παροχή, ή επικοινωνία προϊόντων διαδικτυακής ψυχαγωγίας, παρέχοντας έτσι στον Όμιλο ένα πρόσθετο εφαλτήριο ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v