Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Προχωρά σε ΑΜΚ κατά 30 εκατ. ευρώ

Με αύξηση καθαρών κερδών κατά 47,5% έκλεισε το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ο όμιλος Centric χάρη στη Sportingbet και για να επεκτείνει τις εργασίες του στο διαδικτυακό στοίχημα εξετάζει AMK κατά 30 εκατ. ευρώ.

Centric: Προχωρά σε ΑΜΚ κατά 30 εκατ. ευρώ
Με αύξηση καθαρών κερδών κατά 47,5% έκλεισε το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ο όμιλος Centric χάρη στη Sportingbet και για να επεκτείνει τις εργασίες του στο διαδικτυακό στοίχημα εξετάζει την αύξηση κεφαλαίου κατά 30 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, τα έσοδα ανήλθαν στα 205,4 εκατ. ευρώ έναντι 138,79 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με τα μικτά κέρδη να ανέρχονται στα 5,6 εκατ. ευρώ από 3,8 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2008.

Τα αυξημένα άλλα έσοδα εκμετάλλευσης (488 χιλ. ευρώ) και η μείωση των εξόδων διοίκησης (597,5 χιλ. ευρώ από 1,07 εκατ. ευρώ πέρυσι στο α΄ τρίμηνο) διεύρυναν τα κέρδη εκμετάλλευσης στα 3,76 εκατ. ευρώ έναντι 2,4 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Μειωμένα εμφανίζονται και τα χρηματοοικονομικά κόστη (312 χιλ. από 449 χιλ. ευρώ) κι έτσι τα κέρδη προ φόρων σε επίπεδο ομίλου ανήλθαν στα 3,4 εκατ. ευρώ έναντι 1,96 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου σε επίπεδο ομίλου ανήλθαν στα 2,73 εκατ. ευρώ έναντι 1,88 εκατ. ευρώ και της μητρικής ανήλθαν στις 214 χιλ. ευρώ από 357 χιλ. ευρώ πέρυσι.

Η Centric έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση στις 10 Ιουνίου, όπου μεταξύ άλλων οι μέτοχοι θα κληθούν να αποφασίσουν και την αύξηση με καταβολή μετρητών και το δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετοχών.

Η διοίκηση της εταιρίας προτίθεται να προτείνει ΑΜΚ 30 εκατ. ευρώ χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν αυτή θα διενεργηθεί άμεσα ή αν απλώς το σώμα των μετόχων θα εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. της εταιρίας να μπορεί να προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου έως 30 εκατ. ευρώ χωρίς νέα έγκριση από τη συνέλευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v