Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοτοδυναμική: Διεύρυνση ζημιών στο α' τρίμηνο

Διεύρυνση ζημιών και αύξηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου της εταιρίας Μοτοδυναμική στο α' τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Μοτοδυναμική: Διεύρυνση ζημιών στο α τρίμηνο
Διεύρυνση ζημιών και αύξηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου της εταιρίας Μοτοδυναμική στο α' τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου της Μοτοδυναμικής ανήλθε σε 14.6 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 2,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις στην Ελλάδα ανήλθαν σε 14.2 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις στο εξωτερικό (Ρουμανία-Βουλγαρία) ανήλθαν σε 396 χιλ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το αποτέλεσμα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθε σε -54 χιλ. ευρώ έναντι 60 χιλ.ευρώ πέρυσι, το δε αποτέλεσμα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας παρουσίασε ζημία 403 χιλ. ευρώ, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι η ζημία αυτή ανήλθε σε 285 χιλ. ευρώ.

Αναλύοντας τη δραστηριότητα του Ομίλου, στον κλάδο προϊόντων δικύκλου οι πωλήσεις εμφάνισαν αύξηση κατά 6,8% και ανήλθαν σε 8.6 εκατ. ευρώ, ενώ στον κλάδο προϊόντων θάλασσας οι πωλήσεις του Ομίλου έφθασαν τα 2.9 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 9,3% σε σχέση με πέρυσι.

Τέλος, στον κλάδο συμπληρωματικών προϊόντων που περιλαμβάνει αξεσουάρ, ανταλλακτικά, λιπαντικά και υπηρεσίες, οι πωλήσεις του Ομίλου έφθασαν τα 3.1 εκατ.ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 5,5%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: Είναι γνωστό πλέον ότι λόγω της έντονης εποχικότητας των δραστηριοτήτων μας, η απόδοση του α τριμήνου δεν αποτελεί ισχυρή ένδειξη για το πλήρες έτος. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι υπήρξε επιτάχυνση των πωλήσεων μας τον Μάρτιο, ενόψει της μετεγκατάστασης που έλαβε χώρα τον Απρίλιο. Οι συνθήκες που επικρατούν στην αγορά δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στη διατήρηση των ηγετικών μας θέσεων και, με εφαλτήριο τις νέες μας εγκαταστάσεις, στη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και των λειτουργιών γενικότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v