Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Autohellas: Αύξηση τζίρου - κερδών, μέρισμα 0,12

Αύξηση του κύκλου εργασιών παρουσίασε η Autohellas/Hertz το τρίμηνο 2009. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα ευρώ 37,1 εκ. έναντι ευρώ 34,5 εκ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, παρουσιάζοντας αύξηση 7,8%.

Autohellas: Αύξηση τζίρου - κερδών, μέρισμα 0,12
Αύξηση του κύκλου εργασιών παρουσίασε η Autohellas/Hertz και το πρώτο τρίμηνο του 2009. Πιο συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα ευρώ 37,1 εκ. έναντι ευρώ 34,5 εκ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, παρουσιάζοντας αύξηση 7,8%.

Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων διαμορφώθηκαν στα ευρώ 16,6 εκ. από 13,9 εκ. το τρίμηνο του 2008, αυξημένα κατά 20% με τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας να βρίσκονται στα ευρώ 1.416 χιλ. από ζημίες ευρώ 349 χιλ. το τρίμηνο του 2008.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι παραδοσιακά το χαμηλότερο στα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας καθώς η έντονη εποχικότητα της τουριστικής κίνησης έχει ως αποτέλεσμα το σύνολο των κερδών αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρίας να πραγματοποιείται στο εξάμηνο Μαΐου - Οκτωβρίου.

Σε επίπεδο μητρικής, η Autohellas-Hertz παρουσίασε αύξηση κύκλου εργασιών 2,1% φθάνοντας τα ευρώ32εκ από ευρώ31,3 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων να διαμορφώνονται στα ευρώ13,4 εκ.

Στην τρέχουσα περίοδο εφαρμόσθηκαν οι τροποποιήσεις των Δ.Λ.Π. σχετικά με την πώληση παγίων που κατέχονται αρχικά για ενοικίαση, με αποτέλεσμα τα σχετικά έσοδα να εμφανίζονται πλέον στον κύκλο εργασιών με αντίστοιχη επιβάρυνση του κόστους πωληθέντων. Συνέπεια της αλλαγής αυτής είναι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών να είναι αυξημένος κατά ευρώ 7,3 εκ. και ευρώ 6,9 εκ. το 2009 και 2008 αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθαρή θέση του ομίλου μετά και την επιστροφή κεφαλαίου φθάνει πλέον τα ευρώ 106 εκ. Η επιστροφή κεφαλαίου, η οποία αποφασίστηκε στην Ε.Γ.Σ. της εταιρείας τον Φεβρουάριο του 2008 και ολοκληρώθηκε τον Μάϊο, ήταν συνολικού ποσού ευρώ 47,3εκ. και ειδικότερα επιστράφηκαν μετρητά στους μετόχους 1,3ευρώ ανά μετοχή.

Τέλος, το προτεινόμενο στη Γενική Συνέλευση μέρισμα προς διανομή για τη χρήση 2008, θα είναι 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v