Πλ. Θράκης: Στα 1,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο Q1

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Διοίκησης κινήθηκαν τα αποτελέσματα του Ομίλου Πλαστικά Θράκης στο Α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσεως. Ο όμιλος παρουσίασε μείωση 18,4% στα μετά φόρων κέρδη και 21,5% στον τζίρο.

Πλ. Θράκης: Στα 1,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο Q1
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Διοίκησης κινήθηκαν τα αποτελέσματα του Ομίλου Πλαστικά Θράκης στο Α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσεως.
 
Ειδικότερα, όσον αφορά στην πορεία των επιμέρους κλάδων στο Α’ τρίμηνο του 2009, παρά το γεγονός ότι στους κλάδους των Τεχνικών Υφασμάτων και της Άκαμπτης Συσκευασίας παρουσιάστηκε μείωση του Κύκλου Εργασιών (-15,9% και -13,5% αντίστοιχα), ωστόσο λόγω
του ότι οι τιμές πώλησης των προϊόντων δεν ακολούθησαν την πτώση των τιμών των α’ υλών, τα περιθώρια κέρδους στους εν λόγω κλάδους βελτιώθηκαν σημαντικά.
 
Αντιθέτως στη Βιομηχανική Συσκευασία η κάθετη μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα του κλάδου, τόσο στην εγχώρια όσο και στην Ευρωπαϊκή αγορά, δημιούργησε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού και είχε ως απόρροια τη σημαντική πτώση των πωλήσεων (-42,3%) και τη συμπίεση των περιθωρίων κέρδους.

Κατόπιν τούτου, όσον αφορά στα βασικά μεγέθη του Ομίλου Πλαστικά Θράκης για το Α’ Τρίμηνο του 2009 σε σχέση με το Α’ Τρίμηνο του 2008 παρατηρήθηκε:

* Ενοπ. Κύκλος Εργασιών: 46,3 εκ. ευρώ σε σχέση με 59,0 εκ ευρώ πέρυσι ( -21,5% )
* Ενοπ. EBITDA: 5,8 εκ. ευρώ σε σχέση με 6,4 εκ. ευρώ πέρυσι ( -9,6% )
* Ενοπ. ΚΠΦ: 1,7 εκ ευρώ σε σχέση με 2,1 εκ. ευρώ πέρυσι ( -18,4%) 
* Ενοπ. ΚΜΦ&ΔΜ: 1,2 εκ. ευρώ σε σχέση με 1,5 εκ. ευρώ πέρυσι ( -18,4% )

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v