Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοτοδυναμική: Mέρισμα 0,16€ - Αποκοπή 2/6

Ως μη διατηρήσιμη την πορεία του α΄ τριμήνου για τους υπόλοιπους 9 μήνες του έτους χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της Μοτοδυναμικής κ. Σ. Χατζίκος, στο πλαίσιο της σημερινής τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρίας.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Μοτοδυναμική: Mέρισμα 0,16€ - Αποκοπή 2/6
Ως μη διατηρήσιμη την πορεία των πωλήσεων του α΄ τριμήνου για τους υπόλοιπους 9 μήνες του έτους χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της Μοτοδυναμικής κ. Σ. Χατζίκος, στο πλαίσιο της σημερινής τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, η πορεία του α΄ τριμήνου επηρεάστηκε θετικά από δύο μη επαναλαμβανόμενους παράγοντες:
α) Επειδή μεταφέρθηκαν στον Μάρτιο κάποιες πωλήσεις του Απριλίου λόγω μετακόμισης της έδρας της εταιρίας.
β) Γιατί έγινε κάποια πολιτική προσφορών στις εξωλέμβιες μηχανές.

Η συνολικότερη αγορά του δικύκλου εμφάνισε τον Απρίλιο υποχώρηση κατά 60% σε σχέση με πέρυσι, ενώ τον Μάιο η πτώση φαίνεται να περιορίζεται γύρω στο 30%.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, η Μοτοδυναμική κερδίζει μερίδια αγοράς, μειώνει τον καθαρό της δανεισμό (πτώση του επιτοκίου κατά τουλάχιστον δύο ποσοστιαίες μονάδες) και υιοθετεί πολιτικές περιορισμού κόστους.

"Ελπίζουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα, αλλά σχεδιάζουμε και για τα χειρότερα", ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρίας, κ. Οδ. Κυριακόπουλος.

Σε ό,τι αφορά το μέρισμα της χρήσης 2008, αποφασίστηκε η διανομή 0,16 ευρώ ανά μετοχή (0,144 μετά την αφαίρεση του φόρου),.

Από την Τρίτη 02/6/09 οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι Μέτοχοι της εταιρίας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος ΄Αυλων Τίτλων στις 4/6/09 (record date).

Η καταβολή του μερίσματος θα αρχίσει από την Πέμπτη 11/6/09, θα διαρκέσει μέχρι την 31/12/2009 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Eurobank.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις νέες δραστηριότητες, επισημάνθηκε η κατάκτηση μεριδίου 3% στα ελαστικά δικύκλων continental, καθώς και ο στόχος για διπλασιασμό του μεριδίου αυτού τα αμέσως επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v