Ευρωσύμβουλοι: Νέο έργο στην ευρωπαϊκή έρευνα

Νέο έργο στο χώρο της ευρωπαϊκής έρευνας για τις ”Βιολογικές Επιστήμες, Γονιδιωματική και Βιοτεχνολογία στην υπηρεσία της Υγείας” θα υλοποιήσει η Ευρωσύμβουλοι, το οποίο εντάσσεται στο 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο.

Ευρωσύμβουλοι: Νέο έργο στην ευρωπαϊκή έρευνα
Νέο έργο στο χώρο της ευρωπαϊκής έρευνας για τις ”Βιολογικές Επιστήμες, Γονιδιωματική και Βιοτεχνολογία στην υπηρεσία της Υγείας” θα υλοποιήσει η εταιρία Ευρωσύμβουλοι στο 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, το εν λόγω έργο αποτελεί ακόμη ένα έργο στήριξης στις υπό-ένταξη χώρες για υποβολή προτάσεων στο 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο το οποίο κατακυρώθηκε σε consortium που ηγείται η Ευρωσύμβουλοι.

Ειδικότερα, το εν λόγω έργο είναι ύψους 700,000 ευρώ χρηματοδοτείται κατά 100% από τη Γ.Δ. ”Έρευνα”, και την θεματική προτεραιότητα ”Βιολογικές επιστήμες, Γονιδιωματική και Βιοτεχνολογία στην Υπηρεσία της Υγείας” του 6ου Προγράμματος Πλαισίου (DG Research, Life sciences, Genomics and Biotechnology for Ηealth – 6th Framework Programme).

Σημειώνεται ότι το νέο έργο αφορά στην προώθηση των προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και Τεχνολογία στην Υγεία και εκτός από την Ευρωσύμβουλοι, συμμετέχουν εταίροι από την Βουλγαρία, Εσθονία, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρο, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, και Τουρκία.

Με το έργο αυτό η Ευρωσύμβουλοι αναλαμβάνει την εκπαίδευση ερευνητικών οργανισμών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη υποβολή ερευνητικών προτάσεων προς το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο και επεκτείνει το δίκτυο των ευρωπαϊκών της συνεργασιών στο χώρο της έρευνας για την Υγεία.

Τέλος σημειώνεται ότι το έργο θα έχει διάρκεια 2 ετών και αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v