Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβροφάρμα: Διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ

Τη διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε η σημερινή τακτική γ.σ. της Εβροφάρμα. Από αύριο 30 Απριλίου οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος. Πώληση της Φάρμα Ορους, στους ιδρυτές της.

Εβροφάρμα: Διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ
Τη διανομή μερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εβροφάρμα, που έλαβε χώρα σήμερα, 29 Απριλίου 2004.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εβροφάρμα, δικαιούχοι του μερίσματος είναι όσοι είχαν την ιδιότητα του μετόχου της εταιρίας, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Χ.Α. της 29.4.2004.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, από τις 30.4.2004 η μετοχή της εταιρίας αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης χωρίς το ανωτέρω δικαίωμα, ενώ η ημερομηνία ενάρξεως και η διαδικασία καταβολής του μερίσματος θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη συμμετοχή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθυντικών στελεχών στη διοίκηση άλλων εταιρειών του Ομίλου, καθώς και την πώληση του συνόλου των μετοχών κυριότητας της Εβροφάρμα και εκδόσεως της εταιρίας ΦΑΡΜΑ ΟΡΟΥΣ στους ιδρυτές και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής κ.Αθανάσιο Παπαζηλάκη και Πασχάλη Παπαζηλάκη και την σύναψη των σχετικών συμβάσεων.

Τέλος η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την έκδοση είτε κοινού ομολογιακού δανείου είτε με ομολογίες μετατρέψιμες σε μετοχές.

Στη γ.σ. επισημάνθηκαν επίσης, η επιτυχή ανάπτυξη της αγοράς της Θεσσαλονίκης, η σταδιακή ολοκλήρωση των επενδυτικών προγραμμάτων. Συγκεκριμένα από το 2003 μέχρι και το 2004 θα ολοκληρωθούν επενδύσεις ύψους 7 εκ. ευρώ και η παρουσία της Εβροφάρμα στον χώρο του αθλητισμού προάγοντας την σημασία της σωστής διατροφής, με τις χορηγίες που ανέλαβε τόσο στην ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ όσο και στην πρωταθλήτρια του άλματος εις τριπλούν Δεβετζή Χρυσοπηγή.

Τέλος έγινε αναφορά και στα νέα προϊόντα ”αριάνι φράουλα” και ”αριάνι πορτοκάλι” σε φιάλη των 500 γρ. και οικογενειακή συσκευασία του ενός κιλού, τα οποία αναμένεται να συμβάλλουν σημαντικά στις πωλήσεις τους επόμενους μήνες. Επίσης πρόσφατα πιστοποιήθηκαν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις από την ΒΙΟΈλλάς για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων. Συγκεκριμένα σε περίπου δύο μήνες θα κυκλοφορήσει στην αγορά η βιολογική φέτα εβροφάρμα.

Σε ότι αφορά την πορεία της εταιρίας το πρώτο τρίμηνο του 2004, οι πωλήσεις εμφανίζονται αυξημένες κατά 11,5% και διαμορφώνονται σε 5,0 εκ. ευρώ έναντι 4,5 εκ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού τριμήνου, τα δε κέρδη έφτασαν τις 390 χιλ. ευρώ περίπου έναντι 365 χιλ. ευρώ των περυσινών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v