Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Εγκρίθηκε ΑΜΚ ύψους 30 εκατ.

Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 30.000.000 ευρώ με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Centric που πραγματοποιήθηκε στις 22/6.

Centric: Εγκρίθηκε ΑΜΚ ύψους 30 εκατ.
Η ΓΣ της Centric ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 30.000.000 ευρώ με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων κατ' αναλογία της συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο.

Αναλυτικά στη Γενική Συνέλευση της Centric στις 22/6, αποφασίστηκε πως τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την ανωτέρω αύξηση θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την εξαγορά εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαδικτυακής ψυχαγωγίας με στόχο τη διεύρυνση της δραστηριότητας της εταιρίας, εξαιρουμένων εταιριών που ακολουθούν το ίδιο ή συναφές επιχειρηματικό μοντέλο ανάπτυξης με το υφιστάμενο της Centric.

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας εξουσιοδοτήθηκε να  καθορίσει εντός ενός έτους από την ημερομηνία της ΓΣ την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, υπό την προϋπόθεση ότι η τιμή άσκησης του δικαιώματος προτίμησης για τους παλαιούς μετόχους δεν θα είναι κατώτερη κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 30% από τη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής κατά την ημερομηνία καθορισμού της τιμής διάθεσης, 

Παράλληλα το ΔΣ θα ορίσει την προθεσμία μέσα στην οποία θα ασκήσουν οι παλαιοί μέτοχοι το δικαίωμά προτίμησης τους και το πότε θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε πως σε περίπτωση που μετά το πέρας της προθεσμίας κάλυψης του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα υπολείπονται αδιάθετες μετοχές, το ΔΣ θα τις διαθέσει κατά την κρίση του.

Σε περίπτωση μη πλήρους κάλυψης της ανωτέρω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας θα αυξηθεί κατά το ποσό της τελικής κάλυψης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v