Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβροφάρμα: Δεν διανέμει μέρισμα για το 2008

Τη μη διανομή μερίσματος λόγω των οριακών κερδών της χρήσης 2008 αλλά και την εκλογή του νέου Δ.Σ. ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια γενική συνέλευση της Εβροφάρμα, που συνήλθε σήμερα 25 Ιουνίου. Οι αποφάσεις για τη Campus.

Εβροφάρμα: Δεν διανέμει μέρισμα για το 2008
Τη μη διανομή μερίσματος λόγω των οριακών κερδών της χρήσης 2008 αλλά και την εκλογή του νέου Δ.Σ. ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια γενική συνέλευση της Εβροφάρμα, που συνήλθε σήμερα 25 Ιουνίου. Οι αποφάσεις για τη Campus.

Ειδικότερα, εξελέγη νέο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο με θητεία έως την Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρικής χρήσης 2013, η οποία θα συγκληθεί εντός του έτους 2014.

Κατόπιν της εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου αυτό συγκροτήθηκε σε σώμα και καθορίστηκαν οι ιδιότητες των μελών ως εξής :
1. Παπαζηλάκης Αθανάσιος του Χρήστου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Παπαζηλάκης Πασχάλης του Χρήστου, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
3. Γιαννουλάκης Δημήτριος του Πασχάλη, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
4. Αλεξανδρίδης Αναστάσιος του Χρήστου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
5. Θεοδωρίδης Παναγιώτης του Γεωργίου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Γενική Συνέλευση όρισε ως ανεξάρτητα μέλη τους κ.κ. Αλεξανδρίδη Αναστάσιο και Θεοδωρίδη Παναγιώτη, και καθορίστηκαν οι ιδιότητες των μελών του ως εκτελεστικών και μη εκτελεστικών, ως εξής:

1. Παπαζηλάκης Αθανάσιος του Χρήστου, εκτελεστικό μέλος.
2. Παπαζηλάκης Πασχάλης του Χρήστου, εκτελεστικό μέλος.
3. Γιαννουλάκης Δημήτριος του Πασχάλη, εκτελεστικό μέλος.
4. Αλεξανδρίδης Αναστάσιος του Χρήστου, ανεξάρτητο - μη εκτελεστικό μέλος.
5. Θεοδωρίδης Παναγιώτης του Γεωργίου, ανεξάρτητο - μη εκτελεστικό μέλος.

Τέλος, για την άσκηση όλων των εξουσιών και αρμοδιοτήτων του στο σύνολό τους, ήτοι την εν γένει διοίκηση, διαχείριση και εκπροσώπηση της εταιρίας έναντι τρίτων, ανατέθηκαν στους:
1.Παπαζηλάκη Αθανάσιο του Χρήστου, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, και
2.Παπαζηλάκη Πασχάλη του Χρήστου, Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Γενική Συνέλευση της εταιρείας έλαβε γνώση της πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των συμμετοχών της εταιρείας, όπως εκποιηθεί η συμμετοχή της εταιρείας στην εταιρεία CAMPUS, συμμετοχή η οποία συνίσταται σε 671.500 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,95 ευρώ η καθεμία που αντιπροσωπεύουν το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της CAMPUS για την επίτευξη των ακόλουθων στόχων:

Α) Βελτίωση της χρηματοοικοκονομικής διάρθρωσης της εταιρείας και περιορισμός της ανάγκης προσφυγής στον τραπεζικό δανεισμό.

Β) Επικέντρωση της προσοχής της εταιρείας στη μεταποίηση και την εμπορία γάλακτος, μεταφέροντας έτσι ανθρώπινους πόρους σ' αυτό που ανέκαθεν ήταν το κύριο αντικείμενο της δραστηριότητας της.

Γ) Εξάλειψη του κίνδυνου εμπορικών επιπτώσεων στην εταιρεία από ζωονόσεις.

Δ) Μείωση του διοικητικού κόστους της εταιρίας.

Εξάλλου η Γενική Συνέλευση έλαβε υπ' όψιν την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών για την αποτίμηση της αξίας της εταιρείας CAMPUS η οποία (εκτιμητική εταιρεία) κατέληξε σε μέση αποτίμηση της εταιρείας CAMPUS με αξία 2.705.000,00 ευρώ, ήτοι 4,03 ευρώ ανά μετοχή.

Κατόπιν τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο αφού προέβη σε διερεύνηση υποψήφιων ενδιαφερόμενων αγοραστών, πρότεινε ως συμφερότερη λύση για την εταιρεία τη μεταβίβαση των μετοχών της εταιρίας CAMPUS στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Αθανάσιο Παπαζηλάκη και Πασχάλη Παπαζηλάκη, οι οποίοι προσέφεραν τιμή που υπερβαίνει το ανώτερο εύρος της αξίας της αποτίμησης της εταιρείας, ήτοι 4,25 ευρώ ανά μετοχή.

Κατά συνέπεια η Γενική Συνέλευση παρέσχε την άδεια της για τη μεταβίβαση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας CAMPUS στα ως άνω μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v