Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφοί Κορδέλλου: Πολιτική σθεναρής άμυνας

Με μελανά χρώματα περιγράφει η διοίκηση της Αφοί Κορδέλλου την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον κλάδο. "Δεν έχω βιώσει τόσο δύσκολη κατάσταση όσο η σημερινή", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας κ. Αντώνης Κορδέλλος.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Αφοί Κορδέλλου: Πολιτική σθεναρής άμυνας
Με μελανά χρώματα περιγράφει η διοίκηση της Αφοί Κορδέλλου (επεξεργασία ειδών σιδήρου και χάλυβα) την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον κλάδο. "Δεν έχω βιώσει τόσο δύσκολη κατάσταση όσο η σημερινή, στις τόσες δεκαετίες που δραστηριοποιούμαι στην αγορά και μάλιστα ίσως ακόμη να μην έχουμε δει τον πάτο του βαρελιού", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας κ. Αντώνης Κορδέλλος κατά την τακτική γενική συνέλευση της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Αφοί Κορδέλλου, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους η ζημία περιορίστηκε σε σχετικά ικανοποιητικά επίπεδα και σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι στα αποτελέσματα του 2008 είχε προχωρήσει σε σημαντική απομείωση των αποθεμάτων της. Ωστόσο, τα πράγματα στο δεύτερο τρίμηνο επιδεινώθηκαν περισσότερο λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης στις τιμές του χάλυβα.

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τη διοίκηση, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου η εταιρία να μην κινδυνεύσει από την κρίση και να βγει ενισχυμένη στο τέλος αυτής.

Στο κομμάτι των επισφαλειών, για παράδειγμα, πέρυσι δημιουργήθηκαν προβλέψεις ύψους 1,1 εκατ. ευρώ και μέχρι σήμερα το πρόβλημα δεν ξεπερνά τις 350 χιλιάδες. Γενικότερα, η εισηγμένη δηλώνει ότι έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στο υγιές κομμάτι του χαρτοφυλακίου της, ενώ επίσης έχει μειώσει τα πλαφόν και έχει περιορίσει την περίοδο πίστωσης προς τους πελάτες της.

Στον τομέα του δανεισμού (πέρυσι αυξήθηκε λόγω της υλοποίησης επενδύσεων και κυρίως της νέας μονάδας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και της μονάδας αμμοβολής στη Μάνδρα Αττικής), τα διαθέσιμα σήμερα κυμαίνονται γύρω στα 25 - 26 εκατ. ευρώ και μαζί με τις επιταγές των πελατών είναι σε θέση να αποπληρώσουν τον τραπεζικό δανεισμό. Σύμφωνα με τη διοίκηση, οι σχέσεις της εταιρίας με τις τράπεζες είναι άριστες και το spread με το οποίο επιβαρύνεται είναι από τα καλύτερα της αγοράς.

"Η εταιρία πέτυχε την τελευταία τετραετία πολύ υψηλές κερδοφορίες, διανέμοντας χαμηλά μερίσματα κι έτσι κατάφερε να υλοποιήσει πολύ σημαντικές επενδύσεις" δήλωσε ο κ. Α. Κορδέλλος ο οποίος συμπλήρωσε ότι "αν γνωρίζαμε βέβαια το μέγεθος της κρίσης που θα ερχόταν πιθανόν να μην ξεκινούσαμε τόσο μεγάλες δουλειές".

Στόχος για το σύνολο της φετινής χρονιάς είναι η επίτευξη θετικού EBITDA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v