Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AS Company: Aύξηση μεγεθών το α’ τρίμηνο 2004

Αύξηση των κερδών κατά 31,2% και των πωλήσεων κατά 32% παρουσίασε στο πρώτο τρίμηνο 2004 η AS Company, εξέλιξη που αποδίδεται τόσο στην ενίσχυση των πωλήσεων το Πάσχα όσο και στην αύξηση του περιθωρίου κέρδους. Συμφωνίας συνεργασίας με Novus Finance.

AS Company: Aύξηση μεγεθών το α’ τρίμηνο 2004
Αύξηση των κερδών κατά 31,2% και των πωλήσεων κατά 32% παρουσίασε στο πρώτο τρίμηνο 2004 η εταιρία AS Company, εξέλιξη που αποδίδεται τόσο στην ενίσχυση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα όσο και στην αύξηση του περιθωρίου κέρδους που πέτυχε σε αρκετά προϊόντα.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών στο α’ τρίμηνο του 2004 ανήλθε στα 3,2 εκ. ευρώ από 2,4 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 32%, γεγονός που αποδίδεται στην αύξηση πωλήσεων στην κατηγορία ”εποχιακά παιχνίδια” για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον εμπλουτισμό με νέα προϊόντα (π.χ. λαμπάδα και πασχαλινά παιχνίδια) των υπαρχόντων brands που διαθέτει η εταιρία, όπως ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ και POP STAR.

Τα μικτά αποτελέσματα της εταιρίας ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο του 2004 στα 1,8 εκατ. ευρώ έναντι 1,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 40,5%. Το μικτό περιθώριο κέρδους της AS Company ανήλθε στο 56% έναντι 52,6% κατά την ίδια χρονική περίοδο, λόγω των σημαντικών περιθωρίων κέρδους που δημιούργησαν τα νέα πασχαλινά προϊόντα.

Αυξημένα κατά 75%, στις 894,7 χιλ. ευρώ εμφανίζονται τα έξοδα διάθεσης της εταιρίας στο πρώτο τρίμηνο του 2004, εξέλιξη που αποδίδεται στα έξοδα της διαφημιστικής καμπάνιας (205 χιλ. ευρώ) των πασχαλινών προϊόντων της που πραγματοποιήθηκε κατά το μήνα Μάρτιο.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 31,2% και ανήλθαν το πρώτο τρίμηνο του 2004 στις 420,9 χιλ. ευρώ έναντι 320,8 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2003, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν στις 676 χιλ. ευρώ, αυξημένα κατά 44%.

Το σύνολο των αποσβέσεων για το 1ο 3μηνο του 2004 ανήλθε στις 192,1 χιλ. ευρώ από 57 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και ενσωματώθηκε κυρίως στα Διοικητικά έξοδα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της AS Company, στην αύξηση των αποσβέσεων της εταιρίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2004, συνέβαλε η ολοκλήρωση της επένδυσης που αφορά το logistics center, στην έδρα της στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά το πάγιο ενεργητικό της εταιρίας, ενισχύθηκε κατά 45,3% φτάνοντας στα 7,3 εκατ. ευρώ λόγω των επενδύσεων που πραγματοποίησε στις κτιριακές της εγκαταστάσεις και στην αγορά μηχανογραφικού εξοπλισμού για τη λειτουργία των logistics. Το επενδυτικό σχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2004, ενώ το μεγαλύτερο μέρος εκτελέστηκε το 2ο 6μηνο του 2003.

Μείωση των αποθεμάτων κατά 21% πέτυχε η εταιρία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2004, εξέλιξη που οφείλεται τόσο στην εμπορική πολιτική της με στόχο τη βελτίωση του κεφαλαίου κίνησης, όσο και στη λειτουργία του logistic center από την 1/12/2003 που συνέβαλε στην βελτίωση της διαχείρισης των αποθεμάτων της.

Ωστόσο, αύξηση κατά 16% παρουσιάζουν οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρίας, οι οποίες ανήλθαν το πρώτο τρίμηνο του 2004 στα 6,1 εκατ. ευρώ έναντι 5,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2003, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων της προς την κατασκευαστική εταιρία που ολοκλήρωσε τις κτιριακές της εγκαταστάσεις στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης αλλά και στην αύξηση του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός της AS Company, στο τέλος Μαρτίου 2004, ανέρχονταν σε 3,85 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,034 εκ. ευρώ αφορούν το μακροχρόνιο δανεισμό για την αποπληρωμή της επένδυσης.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της εκπλήρωσης των ποιοτικών κριτηρίων προβολής εισηγμένων εταιριών, η εταιρία AS Company προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με την εταιρία συμβούλων σε θέματα επενδυτικών σχέσεων Novus Finance.

Η συμφωνία, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την υποστήριξη του Τμήματος Επενδυτικών Σχέσεων της εισηγμένης και τη διαμόρφωση του ετήσιου προγράμματος επενδυτικών σχέσεων με στόχο την παροχή συνεχούς, έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης στην επενδυτική κοινότητα.

Τα βασικά σημεία της συνεργασίας αφορούν, τη χρήση βάσης δεδομένων αναλυτών, θεσμικών και ΜΜΕ που διαθέτει η Novus Finance, την επιμέλεια και αποστολή των δελτίων τύπου της AS Company και τη διοργάνωση σειράς σεμιναρίων, συναντήσεων και ημερίδων με στόχο τη ενημέρωση των επενδυτών.

Επίσης, την συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων για τη χρηματιστηριακή πορεία της μετοχής, την χρηματοοικονομική εικόνα της εταιρίας καθώς και τις προοπτικές της και την ανακατασκευή της εταιρικής ιστοσελίδας της εισηγμένης στο τμήμα που αφορά τις επενδυτικές σχέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v