Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις αναδιάρθρωσης στην Κλ. Ναυπάκτου

Κινήσεις αναδιάρθρωσης σχεδιάζει η διοίκηση της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου, αρχικά μέσα από περιορισμό των ζημιογόνων δραστηριοτήτων και στη συνέχεια από το ενδεχόμενο επέκτασης σε νέα πεδία.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Κινήσεις αναδιάρθρωσης στην Κλ. Ναυπάκτου
Κινήσεις αναδιάρθρωσης με στόχο η εταιρία να επανέλθει σε κερδοφόρο πορεία σχεδιάζει η διοίκηση της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου, αρχικά μέσα από τον περιορισμό των ζημιογόνων δραστηριοτήτων και στη συνέχεια από το ενδεχόμενο επέκτασης σε νέα πεδία.

Το θετικό για την εταιρία είναι η πολύ υψηλή της ρευστότητα (τα διαθέσιμα είναι σαφώς μεγαλύτερα από το ύψος του δανεισμού της), καθώς και η σημαντική ακίνητη περιουσία που διαθέτει (πέρα από τις εγκαταστάσεις στη Ναύπακτο και το υψηλής αξίας ακίνητο στην Πεύκη Αττικής).

Το πρώτο βήμα της αναδιάρθρωσης ήταν η απόφαση για τον τερματισμό της παραγωγής νημάτων, γεγονός που θα επηρεάσει θετικά τα αποτελέσματα της εισηγμένης, κυρίως από το 2010 και μετά, καθώς η φετινή χρήση θα επιβαρυνθεί με έξοδα αποζημιώσεων και λοιπές μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες. Επί του παρόντος, η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου ρευστοποιεί τα αποθέματα νήματος που διαθέτει, ενισχύοντας τη ρευστότητά της.

Το δεύτερο βήμα είναι η απορρόφηση της θυγατρικής εταιρίας Πολάρις, έπειτα από την εξαγορά των μειοψηφιών, όπου η συγκεκριμένη δραστηριότητα περιορίζεται και αυτή. 

Ύστερα από αυτά, στόχος είναι το 2010 το αποτέλεσμα να μην είναι ζημιογόνο. Ωστόσο, αυτό θα έχει προέλθει μέσα από διαδικασία συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων του ομίλου.

Για τον λόγο αυτό υπάρχουν σκέψεις για επέκταση σε νέες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, η επεξεργασία και η εμπορία αγροτικών προϊόντων θα μπορούσε να είναι μία από αυτές και γι' αυτό εντάχθηκε μέσα στους σκοπούς της εταιρίας κατά την πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση.

Αν και δεν φαίνεται να πρόκειται για "πολύ μεγάλη δουλειά", η εισηγμένη διαθέτει τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις και κάποιες άλλες υποδομές, ώστε να δοκιμάσει στον συγκεκριμένο χώρο.

Η υπάρχουσα δραστηριότητα του εκκοκκιστηρίου θα παραμείνει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας, η διοίκηση της εταιρίας μελετά το ενδεχόμενο ένταξης στην εισηγμένη και ορισμένων άλλων δραστηριοτήτων, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v