Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εριουργία 3Α: Το ξανασκέφτεται για ΑΜΚ

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της ματαίωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που έχει ανακοινώσει η 3Α, καθώς σε μεγάλο βαθμό έχουν διαφοροποιηθεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθη η αρχική απόφαση.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Εριουργία 3Α: Το ξανασκέφτεται για ΑΜΚ
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της ματαίωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1 - 1,5 εκατ. ευρώ που έχει ανακοινώσει η εισηγμένη εταιρία 3Α, καθώς σε μεγάλο βαθμό έχουν διαφοροποιηθεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθη η αρχική απόφαση του Δ.Σ. της εισηγμένης.

Όλα βέβαια θα αποφασιστούν κατά την επαναληπτική γενική συνέλευση της 27ης Ιουλίου, ωστόσο η διοίκηση της Εριουργίας Τρία Άλφα φαίνεται να συνεκτιμά τους τρεις παρακάτω παράγοντες:

Πρώτον, ότι ενώ οι τραπεζικές υποχρεώσεις στις 31/12/2008 ανέρχονταν στα 3,3 εκατ. ευρώ, σήμερα έχουν υποχωρήσει κατά 50% ή και ακόμη περισσότερο.

Δεύτερον, ότι οι συνθήκες στον χρηματοπιστωτικό τομέα έχουν σχετικά βελτιωθεί.

Και τρίτον, ότι τα έξοδα μιας τέτοιας έκδοσης θα "πριονίσουν" πολύ σημαντικό ποσοστό (γύρω ή και πάνω από το 10%) των κεφαλαίων που θα αντληθούν. 

Ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρίας, κ. Μηνάς Εφραίμογλου, δήλωσε: "Σε κάθε περίπτωση, θα λάβουμε υπόψη και τις απόψεις όλων των μετόχων μας, είτε μεγάλων είτε μικρών, πριν αποφασίσουμε. Πάντως, ίσως θα ήταν προτιμότερο να αναβληθεί αυτή η έκδοση και να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου, η οποία να συνδυάζεται με κάποιο αναπτυξιακό στόχο της εταιρίας, όπως για παράδειγμα με αυτόν της αξιοποίησης του ακινήτου της (Νέα Ιωνία). 

Επίσης, συμπλήρωσε: "Για το θέμα του ακινήτου δεν είμαστε κοντά σε κάποια εξέλιξη, καθώς παρατηρείται γενικότερη διστακτικότητα στην οικονομία για την ανάληψη επενδύσεων. Αυτό πάντως που σκεφτόμαστε είναι να χτίσουμε εμείς το ακίνητο σε συνδυασμό με ένα συμβόλαιο μακροενοικίασης".

Προς πλήρη διακοπή η παραγωγή

Πέρυσι, οι ζημίες της χρήσης ήταν μεγάλες, πλην όμως αυτές επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από έκτακτης φύσεως γεγονότα, όπως αρνητικές συναλλαγματικές διαφορές (φέτος έχουν γυρίσει σε θετικές), μερική απομείωση πρώτων υλών από τη διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας (πιθανόν να χρειαστούν και μεγαλύτερες απομειώσεις στο συγκεκριμένο μέτωπο), αλλά και από μία μεγάλη παραγγελία του 2008 που τελικά τιμολογήθηκε μέσα στο 2009 (γι' αυτό ήταν πολύ ισχυρό το α΄ φετινό τρίμηνο).

Σήμερα, το μόνο τμήμα του εργοστασίου που λειτουργεί είναι το φινιριστήριο, εκτελώντας κάποιες εργασίες που διαφορετικά θα δίνονταν στο εξωτερικό.

Πάντως, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το εργοστάσιο θα διακόψει πλήρως τη λειτουργία του στο προσεχές μέλλον λόγω και του ότι επιβαρύνεται με δημοτικά τέλη που υπερβαίνουν τις 60.000 ευρώ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v