Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EΛΑΪΣ:Τι ζητά η Unilever - Οι διεκδικητές

Άκαρπος κινδυνεύει να καταστεί ο διαγωνισμός για την πώληση του business unit Ελάνθη Ελαιουργική της Unilever, καθώς οι 2 προτάσεις που παραμένουν στο τραπέζι απέχουν αρκετά από τις απαιτήσεις της πολυεθνικής.

EΛΑΪΣ:Τι ζητά η Unilever - Οι διεκδικητές
Άκαρπος κινδυνεύει να καταστεί ο διαγωνισμός όσον αφορά  στην πώληση του business unit Ελάνθη Ελαιουργική της Unilever, καθώς έπειτα από πολύμηνη διαδικασία και επίδειξη ενδιαφέροντος, περισσότερων από 8 σχημάτων οι δύο προτάσεις, οι οποίες παραμένουν στο τραπέζι, απέχουν αρκετά από τις απαιτήσεις της πολυεθνικής.

Αν και τους τελευταίους μήνες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότερες από 8 εταιρίες, εγχώρια και ξένα funds, πληροφορίες θέλουν από τη διεκδίκηση να έχουν αποχωρήσει οι πιο πολλοί εξ αυτών, με πρώτα και καλύτερα τα funds τα οποία έκριναν ότι το τίμημα που ζητά ο όμιλος Unilever είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Εντός της μάχης της διεκδίκησης του εν λόγω business unit, το οποίο περιλαμβάνει τα εργοστάσια της Γαστούνης και της Πειραιώς καθώς και τα brand Άλτις, Φλόρα, Pummaro, Νέα Φυτίνη, Sol και Friol, φέρεται να παραμένει ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε συνεργασία πιθανώς με εγχώρια επιχείρηση του κλάδου των τροφίμων, η οποία και θα αναλάβει το management του προς πώληση επιχειρηματικού τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο μήνα έχει δείξει ενδιαφέρον και εταιρία συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Λ. Λαυρεντιάδη.

Συγκεκριμένα, η απόκλιση μεταξύ του τιμήματος που έχουν προσφέρει οι εν δυνάμει διεκδικητές και εκείνου που ζητά η Unilever υπερβαίνει, όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, τα 30 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον του κ. Λαυρεντιάδη δείχνει να έχει ατονήσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο όμιλος Unilever φέρεται να θεωρεί δίκαιο τίμημα πάνω από τα 110 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό κρίνεται από τους ενδιαφερομένους ιδιαίτερα υψηλό, τη στιγμή μάλιστα που στα προς πώληση στοιχεία δεν περιλαμβάνεται η επωνυμία Ελαΐς, η οποία παραμένει στον όμιλο Unilever.

Επιπλέον, σύμφωνα με τραπεζίτες, οι τομείς που πωλούνται παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια στασιμότητα ή και κάμψη πωλήσεων, ενώ το ακίνητο-"φιλέτο" επί της οδού Πειραιώς (Νέο Φάληρο) είναι πιθανό να εμφανίσει δυσκολίες για άλλου είδους αξιοποίηση, επειδή στην περιοχή έχουν βρεθεί αρχαιότητες.

Με βάση τις ίδιες πηγές, η αποτίμηση του εν λόγω ακινήτου είναι και το κλειδί για να καλυφθεί η απόσταση μεταξύ του τιμήματος που προσφέρουν οι ενδιαφερόμενοι και των απαιτήσεων της Unilever.

Ωστόσο, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ενδιαφέρον για το πωλούμενο business unit της Unilever εξακολουθεί να έχει και η Μινέρβα Ελαιουργική μέσω της μητρικής της PATERSON- ZOCHONIS, η οποία  δεν έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά.

Τόσο η Μινέρβα όσο και οι εταιρίες Vivartia, Μέλισσα - Κίκιζας, NBGI Private Equity, Global Finance υπέβαλαν ενδεικτικές προσφορές με χαμηλά στις περισσότερες περιπτώσεις τιμήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v