Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελινόιλ: Επιστροφή στην κερδοφορία το α΄ εξάμηνο

Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Ελινόιλ ανήλθαν σε κέρδη 1,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2009, από ζημίες ύψους 0,2 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του 2008.

Ελινόιλ: Επιστροφή στην κερδοφορία το α΄ εξάμηνο
Βελτίωση των μεγεθών της, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, εμφάνισε η Ελινόιλ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της το α΄ εξάμηνο του 2009 διαμορφώθηκε σε 321,7 εκατ. ευρώ έναντι 375,5 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2008, εμφανίζοντας μείωση λόγω των σημαντικά χαμηλότερων τιμών στα υγρά καύσιμα.

Σημειώνεται ωστόσο ότι οι πωλήσεις υγρών καυσίμων του ομίλου σε ποσοτικούς όρους εμφάνισαν αύξηση 7,3%, γεγονός που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό στην παρούσα συγκυρία και επιβεβαιώνει την αναπτυξιακή πορεία της Ελινόιλ.

Η ενίσχυση του δικτύου των πρατηρίων συνεχίστηκε με ιδιαίτερα ικανοποιητικούς ρυθμούς καθώς προστέθηκαν 28 νέα πρατήρια. Έτσι το δίκτυο της εταιρίας αριθμεί σήμερα 560 πρατήρια πανελλαδικά.

Αντίστοιχα με την ποσοτική αύξηση των πωλήσεων αυξήθηκε και το μικτό κέρδος του ομίλου (7,3%) και ανήλθε σε 24,2 εκατ. ευρώ έναντι 22,6 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2008.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 5,2% και διαμορφώθηκαν στα 4,2 εκατ. ευρώ έναντι 4 εκατ. το α΄ εξάμηνο του 2008.

Αντίστοιχα, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων (EBIT) ανήλθαν σε 2 εκατ. ευρώ έναντι 1,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τέλος, τα κέρδη προ φόρων του ομίλου (EBT) διαμορφώθηκαν σε 1,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,2 εκατ. το α΄ εξάμηνο του 2008, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) ανήλθαν σε κέρδη 1,1 εκατ. ευρώ από ζημίες ύψους 0,2 εκατ. στο α΄ εξάμηνο του 2008.

Σημαντική ενίσχυση παρουσίασε και η κεφαλαιακή βάση του ομίλου, μετά την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα η πτώση των τιμών των καυσίμων επέδρασε ευεργετικά στον ισολογισμό της εταιρίας μειώνοντας τις ανάγκες κεφαλαίου κίνησης και συνεπώς και τον τραπεζικό δανεισμό

Στην ανακοίνωσή της η εταιρία αναφέρει: "Η Ελινόιλ παρακολουθεί τις πολύ σημαντικές εξελίξεις και ανακατατάξεις στην εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών και εκμεταλλευόμενη τις υποδομές, την οργάνωσή της και την ισχυρή κεφαλαιακή της διάρθρωση στοχεύει στην ενίσχυση των μεριδίων της μέσω ισχυρής οργανικής ανάπτυξης, ενώ παράλληλα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε πιο σημαντικές κινήσεις εφόσον παρουσιαστούν οι ανάλογες ευκαιρίες".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v