Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προοδευτική: Εγκρίθηκε η τριπλή ΑΜΚ

Σε κλίμα έντασης που δημιούργησε η αντιπαράθεση των δύο βασικών μετόχων της εταιρίας Προοδευτική, Κωνσταντίνου και Σπύρου Κούτλα, εγκρίθηκε τελικά η τριπλή ΑΜΚ της εισηγμένης μέχρι το ποσό των 22,2 εκατ. ευρώ.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Προοδευτική: Εγκρίθηκε η τριπλή ΑΜΚ
Σε κλίμα έντασης που δημιούργησε η αντιπαράθεση των δύο βασικών μετόχων της εταιρίας Προοδευτική, κ. Κωνσταντίνου και Σπύρου Κούτλα, εγκρίθηκε τελικά η τριπλή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης μέχρι το ποσό των 22,2 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η ΑΜΚ με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων θα γίνει σε αναλογία μιας νέας μετοχής για κάθε μία παλαιά, έναντι 0,30 ευρώ ανά μετοχή και θα συγκεντρωθεί το ποσό των 7,2 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Κων. Κούτλα δήλωσε ότι θα καλύψει πλήρως τη συμμετοχή του στην εν λόγω αύξηση.

Η δεύτερη ΑΜΚ θα είναι έως 10 εκατ. ευρώ, θα γίνει με καταβολή μετρητών και με την κατάργηση δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Στόχος της διοίκησης είναι την αύξηση να καλύψει στρατηγικός επενδυτής, η εξεύρεση του οποίου, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κ. Κούτλα είναι δύσκολη υπό τις σημερινές συνθήκες κρίσης.

Σε ό,τι αφορά το τρίτο μέρος της ΑΜΚ, αυτή θα ανέλθει μέχρι το ποσό των 5 εκατ. ευρώ και θα πραγματοποιηθεί με την κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και υπέρ των πιστωτών της Προοδευτικής.

Σημειώνεται, πως η πλευρά του κ. Σπύρου Κούτλα δεν ενέκρινε την τριπλή ΑΜΚ.

Μάλιστα ο κ. Σπ. Κούτλας ζήτησε τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου, όπως επίσης και τον έλεγχο της διάθεσης για το ποσό των 30 εκατ. ευρώ, που άντλησε το 2002 η Προοδευτική μέσω ΑΜΚ που πραγματοποίησε τότε.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι η πλευρά του κ. Σπ. Κούτλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή, προκειμένου να πετύχει την ακύρωση της έκτακτης Γ.Σ. και κατά συνέπεια και των αποφάσεων που αυτή έλαβε για την τριπλή ΑΜΚ.

Η εξ αναβολής έκτακτη Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, καθώς οι απαντήσεις που έδωσε η διοίκηση της εταιρίας σε σειρά ερωτήματα του κ. Σπ. Κούτλα θεωρήθηκαν από τον τελευταίο ως ανεπαρκείς.

Η διοίκηση της εταιρίας επικαλέστηκε το απόρρητο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να δώσει πιο αναλυτικές απαντήσεις σε ορισμένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν.

Λόγω της έντασης που επικράτησε η Γ.Σ. διακόπηκε για περίπου μισή ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v