ΠΛΑΘ: Στα 1,4 εκατ. ευρώ τα κέρδη εξαμήνου

Σε € 98,1 εκ. διαμορφώθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Πλαστικά Θράκης στο εξάμηνο, παρουσιάζοντας µείωση της τάξεως του 23,3%, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα €1,4 εκ., εμφανίζοντας πτώση 61%.

ΠΛΑΘ: Στα 1,4 εκατ. ευρώ τα κέρδη εξαμήνου
Σε € 98,1 εκ. διαμορφώθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Πλαστικά Θράκης στο εξάμηνο, παρουσιάζοντας µείωση της τάξεως του 23,3%, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα €1,4 εκ. σε σχέση µε € 3,6 εκ. πέρυσι, εμφανίζοντας πτώση 61%.

Όπως αναφέρει η εταιρία, η µείωση του όγκου πωλήσεων ανήλθε σε 16,0% και οφείλεται κυρίως στη µείωση του όγκου πωλήσεων στον κλάδο της Βιοµηχανικής Συσκευασίας (-39,0%) και λιγότερο στη µείωση του όγκου πωλήσεων στους κλάδους των Τεχνικών Υφασµάτων (-11,0%) και της Άκαµπτης Συσκευασίας (-4,0%).

Τα Μικτά Κέρδη µειώθηκαν κατά 20,0% σε σχέση µε το αντίστοιχο περυσινό διάστηµα ενώ βελτιώθηκε το Περιθώριο Μικτού Κέρδους σε 18,4% στο Α’ Εξάµηνο της τρέχουσας χρήσεως από 17,7% την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ως απόρροια της βελτίωσης του περιθωρίου µεταξύ τιµής πώλησης και κόστους α’ ύλης στους κλάδους των Τεχνικών υφασµάτων και της Άκαµπτης συσκευασίας.

Επισηµαίνεται ότι στο Α’ Εξάµηνο του 2009 πραγµατοποιήθηκε αναδιοργάνωση της παραγωγικής δραστηριότητας του Οµίλου, το κόστος της οποίας ανήλθε περίπου σε € 1,5 εκ.

Εκτιµάται ότι έως τα τέλη του Β’ Εξαµήνου της τρέχουσας χρήσεως το εν λόγω κόστος θα καλύψει το έσοδο από την προγραµµατισµένη πώληση ακινήτου στην Ξάνθη, το οποίο µετά την αναδιοργάνωση δεν χρησιµοποιείται πλέον ως βιοµηχανικός χώρος.

Κατόπιν τούτου τα βασικά µεγέθη του Οµίλου στο Α’ Εξάµηνο του 2009 σε σχέση µε το Α’ Εξάµηνο του 2008 διαµορφώνονται ως εξής:

• Ενοπ. Κύκλος Εργασιών : €98,1 εκ. σε σχέση µε € 127,9 εκ πέρυσι ( -23,3% )
• Ενοπ. Μικτά Κέρδη : €18,0 εκ. σε σχέση µε € 22,6 εκ πέρυσι ( -20,0% )
• Ενοπ. EBITDA: : €9,2 εκ. σε σχέση µε € 13,6 εκ. πέρυσι ( -31,9% )
• Ενοπ. ΚΠΦ : € 2,2 εκ σε σχέση µε € 5,0 εκ. πέρυσι ( -56,1%)
• Ενοπ. ΚΜΦ&?Μ : €1,4 εκ. σε σχέση µε € 3,6 εκ. πέρυσι ( -61,0% )

Επισηµαίνεται ότι ο Καθαρός Τραπεζικός ?ανεισµός µειώθηκε κατά € 6,8 εκ και ο δείκτης Καθαρός Τραπεζικός ?ανεισµός/ Ίδια Κεφάλαια διατηρήθηκε κάτω από τη µονάδα (0,9)

Αναφορικά µε την πορεία των αποτελεσµάτων στο Β’ Εξάµηνο του 2009 η ?ιοίκηση του Οµίλου εκτιµά ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της παγκόσµιας οικονοµικής κρίσης θα συνεχιστούν,
προκαλώντας µειωµένη ζήτηση για τα προϊόντα των επιµέρους κλάδων στους οποίους δραστηριοποιείται.

?στόσο, µε την επιφύλαξη πάντα για την πορεία των τιµών του πετρελαίου και των α’ υλών, που αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για τη διαµόρφωση του κόστους, η ?ιοίκηση εκτιµά ότι τα οφέλη από τις ενέργειες στις οποίες προέβη για εξοικονόµηση κόστους στο Α’ Εξάµηνο του 2009, θα γίνουν σύντοµα ορατά στα περιθώρια κέρδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v