Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορροφά τη Vellifest η Yalco

Στη συγχώνευση με απορρόφηση της Vellifest θα προχωρήσει η Yalco, επεκτείνοντας τη δραστηριότητα της στην παραγωγή μαγειρικών σκευών. Εγκρίθηκε, επίσης, η έκδοση ομολογιακού δανείου (6,5 εκατ. CHF) για αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου δανεισμού.

Απορροφά τη Vellifest η Yalco
Το οριστικό Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης για την απορρόφηση της εταιρίας Vellifest και την απόφαση για έκδοση κοινού μη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ενέκρινε η έκτακτη γ.σ της Yalco, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 19 Απριλίου.

Ειδικότερα, μετά τη συγχώνευση, οι μέτοχοι της εισηγμένης θα συμμετέχουν με 88,58% στο νέο μετοχικό κεφάλαιο, ενώ οι μέτοχοι της Vellifest με 11,42%. Επίσης, λόγω της συγχώνευσης, η εταιρία θα προβεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Το μετοχικό κεφάλαιο της Yalco θα αυξηθεί κατά το ποσό του εισφερόμενου μετοχικού κεφαλαίου της Vellifest, με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και με την έκδοση 5.480.000 νέων κοινών ανώνυμων μετοχών, εκ των οποίων, οι 3.973.517 θα δοθούν δωρεάν στους μετόχους της απορροφούσας, με σχέση ανταλλαγής 1/0,51 και οι υπόλοιπες 1.506.483 θα δοθούν στους μετόχους της απορροφούμενης, με σχέση ανταλλαγής 1/0,37.

Μετά τα παραπάνω, το νέο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης θα ανέλθει στο ποσό των 8,178 εκατ. ευρώ και θα διαιρείται σε 13.191.620 κοινές ανώνυμες μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,62 ευρώ έκαστη.

Επιπλέον, η γ.σ ενέκρινε την έκδοση κοινού μη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, τριετούς διάρκειας, ύψους 6,5 εκατ. ελβετικών φράγκων (CHF), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου δανεισμού.

Σημειώνεται τέλος, ότι με την απορρόφηση της Vellifest, η εισηγμένη επεκτείνει τις δραστηριότητες της στο χώρο της παραγωγής μαγειρικών σκευών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v