Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προκαταρκτική έρευνα για την Ασπίς Πρόνοια

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, με στόχο τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών σχετικά με την κατάθεση από την Ασπίς Πρόνοια πλαστής εγγυητικής επιστολής, ύψους 550 εκατ. ευρώ.

Προκαταρκτική έρευνα για την Ασπίς Πρόνοια
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, με στόχο τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών σχετικά με την κατάθεση πλαστής εγγυητικής επιστολής, ύψους 550 εκατ. ευρώ από την Ασπίς Πρόνοια στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ι. Σακελλάκος.

O αρμόδιος Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος καλείται μέχρι αύριο να ερευνήσει την κατάθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής από τον επικεφαλής του ομίλου Ασπίς κ. Π. Ψωμιάδη, ενώ στο στόχαστρο της έρευνας βρίσκεται και η τράπεζα που εξέδωσε την επιστολή.

Εν τω μεταξύ, από τον περασμένο Ιούνιο είναι σε εξέλιξη έτερη προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της ασφαλιστικής εταιρίας. Αιτία υπήρξαν καταγγελίες επενδυτών στον Συνήγορο του Καταναλωτή αναφορικά με τη μη εξόφληση από την Ασπίς ασφαλιστηρίων ζωής.

Τελος, στο στάδιο της ανάκρισης βρίσκεται και δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος μέλους του Δ.Σ. της Ασπίς για το αδίκημα της πλαστογραφίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v