Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον αέρα τα νοσοκομειακά της Ασπίδας

Στον αέρα βρίσκονται 150.000 προγράμματα της Aσπίς. Όπως διευκρινίζουν ασφαλιστικές και δικηγόροι, ο νόμος δεν καλύπτει νοσοκομειακά προγράμματα. Η πολιτική δέσμευση του υπουργείου. Η ανάγκη νομοθετικής πράξης.

Στον αέρα τα νοσοκομειακά της Ασπίδας
Σε διελκυστίνδα με επίκεντρο περίπου 150 χιλιάδες ασφαλισμένους μετατρέπεται το θέμα της κάλυψης ή μη των νοσοκομειακών προγραμμάτων της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ καθώς από τη μια ο υπουργός Οικονομίας και η ΕπΕΙΑ τονίζουν ότι τα νοσοκομειακά καλύπτονται όπως και τα προγράμματα ζωής, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρίες υποστηρίζουν πως δεν προκύπτει ομπρέλα κάλυψης από το νομοθετικό πλαίσιο.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο η διοίκηση της Commercial Value, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Βιτάλης διευκρίνισε ότι η νομοθετική διάταξη με την οποία εξαιρείται το χαρτοφυλάκιο ζωής από τη διαδικασία εκκαθάρισης μιας ασφαλιστικής εταιρίας και παρέχονται εγγυήσεις του Δημοσίου για τα ασφαλιστήρια προγράμματα ζωής, δεν καλύπτει τις συμπληρωματικές καλύψεις υγείας.

Αν, δηλαδή, ασφαλισμένος της Aσπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ με απλό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα διαθέτει και νοσοκομειακό πρόγραμμα ή κάρτα νοσηλείας ως συμπληρωματική κάλυψη, συνεχίζει να καλύπτεται για την ασφάλιση ζωής, είναι όμως ακάλυπτος στο σκέλος των νοσοκομειακών παροχών.

Την ίδια άποψη με τον κ. Βιτάλη έχουν και άλλοι διευθύνοντες σύμβουλοι ασφαλιστικών εταιριών. Όλοι τονίζουν ότι δεν προκύπτει από το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε το καλοκαίρι η κυβέρνηση πως παρέχονται εγγυήσεις και για τα νοσοκομειακά προγράμματα.

Σημειώνουν, δε, ότι αυτό είναι λογικό καθώς ουδείς μπορεί να εγγυηθεί τις ζημίες που θα βγάλει ένα νοσοκομειακό πρόγραμμα. Τα περισσότερα εξ αυτών είναι συμπληρωματικές καλύψεις ζωής που ανανεώνονται ετησίως και επομένως δεν υπάρχει λόγος εγγύησης.

Από την άλλη, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπαθανασίου έχει δεσμευθεί ότι καλύπτονται τα προγράμματα τόσο ζωής όσο και υγείας της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ. Πρόκειται για πολιτική δέσμευση, απαντούν οι ασφαλιστές, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική πράξη συμπληρωματική προκειμένου να επεκταθεί η κάλυψη και για τα νοσοκομειακά προγράμματα.

Τονίζεται ότι το 65% των περίπου 227.000 προγραμμάτων ζωής της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ διαθέτει και συμπληρωματική νοσοκομειακή κάλυψη. Επομένως, περί τα 149.000 νοσοκομειακά προγράμματα βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στον αέρα.

Οι κάτοχοι των προγραμμάτων αποζημιώνονται για καλύψεις που έχουν χρησιμοποιήσει ήδη, αλλά δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις τους από τον εκκαθαριστή της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, ενώ από τις 21/9 οι κάρτες νοσηλείας και τα νοσοκομειακά τους προγράμματα δεν τους προσφέρουν καμία κάλυψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v