Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριακούλης: Ζημιογόνο το πρώτο τρίμηνο

Ζημιογόνο ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2004 για την Κυριακούλης τόσο σε μητρικό όσο και σε ενοποιημένο επίπεδο ενώ παράλληλα παρατηρείται υποχώρηση του κύκλου εργασιών. Οι ζημιές της μητρικής άγγιξαν τα 0,3 εκατ. ευρώ και του ομίλου τα 0,38 εκατ. ευρώ.

Κυριακούλης: Ζημιογόνο το πρώτο τρίμηνο
Ζημιογόνο ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2004 για την Κυριακούλης τόσο σε μητρικό όσο και σε ενοποιημένο επίπεδο ενώ παράλληλα παρατηρείται υποχώρηση του κύκλου εργασιών.

Ειδικότερα, με βάση την δημοσιευμένη τριμηνιαία λογιστική κατάσταση της 31ης Μαρτίου 2004, προκύπτει πως, τα αποτελέσματα του ομίλου, μετά από μειοψηφίες, διαμορφώθηκαν σε ζημιές 0,38 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 34,5 χιλ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Ακόμα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του α΄ τριμήνου κατήλθε στα 5,8 εκατ. ευρώ καταγράφοντας πτώση κατά 6,7% περίπου από το επίπεδο των 6,2 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η εταιρία στις σημειώσεις που συνοδεύουν τον ισολογισμό, τα αρνητικά ενοποιημένα αποτελέσματα οφείλονται στην εποχικότητα του κύριου κλάδου απασχόλησης των εταιρειών, που είναι η εκμετάλλευση επαγγελματικών τουριστικών σκαφών.

Τα προ φόρων αποτελέσματα της μητρικής εταιρίας, ήταν ζημιές ύψους 0,3 εκατ. ευρώ, σε σχέση με κέρδη 0,13 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Παράλληλα, οι πωλήσεις α’ τριμήνου 2004 της μητρικής Κυριακούλης, υποχώρησαν σε ποσοστό 22,3% καθώς διαμορφώθηκαν στα 2,1 εκατ. ευρώ έναντι πωλήσεων 2,8 εκατ. ευρώ, πέρυσι.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις σημειώσεις της εταιρίας, αυτή παρουσίασε ζημιές στην παρούσα περίοδο λόγω της εποχικότητας των ναύλων. Διευκρινίζεται από την εταιρία πως κατά την θερινή περίοδο και μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται αύξηση προσέλκυσης πελατών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v